Boc: Stalin era mult mai rafinat ca Tăriceanu, care este grobian în practicile împotriva adversarilor politici

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul premier Emil Boc l-a acuzat marţi pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că aplică principii staliniste şi dă dovadă că este "grobian şi nerafinat în practicile împotriva adversarilor politici", făcând referire la refuzul său de a-l invita pe şeful statului, Traian Băsescu, la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului „pentru a nu crea un moment penibil”, relatează Mediafax.

"Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aplică principii staliniste, după modelul „cine nu este cu noi este împotriva noastră”. Astfel, reînvie în plină democraţie românească practici din perioada stalinistă, ducându-le, însă, spre perfecţiune. Este inadmisibil să respingi prezenţa şefului statului în funcţie la şedinţa solemnă a Senatului pentru motivul că ar avea o altă părere cu privire la sistemul bicameral din România. Nici Stalin nu făcea acest lucru, era mult mai rafinat. Tăriceanu, în schimb, este mult mai grobian şi nerafinat în practicile împotriva adversarilor politici", a declarat Emil Boc.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, miercuri că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la evenimentele organizate cu ocazia aniversării a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont de faptul că preşedintele a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci pentru desfiinţarea Senatului.

În replică, Boc explic că Tăriceanu greşeşte, pentru că ceea ce susţine şeful statului, respectiv un Parlament unicameral, "este un lucru susţinut de 90% dintre români".

"Ar trebui ca acea şedinţă solemn a Senatului să nu fie transmisă nicăieri, pentru că 90% dintre români doresc Parlament unicameral. Tăriceanu greşeşte şi pentru faptul că Parlament unicameral nu înseamnă doar desfiinţarea Senatului, ci desfiinţarea ambelor Camere şi crearea uneia singure, care să se numească diferit de ceea ce avem azi, Camera Deputaţilor şi Senat", a precizat Emil Boc.

Liderul PDL a catalogat gestul lui Tăriceanu drept un "precedent urât" pentru democraţia românească. "Ne poate plăcea cineva sau nu, putem avea simpatii sau antipatii, dar când e vorba de respectul faţă de instituţiile statului, acestea trebuie să rămână în plan secundar. Tăriceanu şi gaşca PSD demonstrează că pentru ei, mofturile personale sunt mai importante decât regulile democraţiei şi statului de drept", a concluzionat acesta.

La rândul său, preşedintele PDL Vasile Blaga a comentat: „Este o decizie profund greşită, pe care o condamnăm. Niciodată, nimeni nu şi-a permis sa îl ignore pe şeful statului la acest fel de manifestări, indiferent că s-a numit domn, rege sau preşedinte, şi indiferent ce nume a purtat. Nu ne face cinste ce s-a întâmplat. Nu trebuie să ne jucăm, din interese meschine, politicianiste, cu instituţiile fundamentale ale statului şi democraţiei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne