Bogdan Diaconu: politicienii maghiari vor miliţii locale ca să preia controlul în teritoriu

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a afirmat, miercuri, că deputatul UDMR, Szabo Odon, care a anunţat că depune un proiect de lege privind înfiinţarea unor structuri voluntare de poliţie, are ca obiectiv formarea unei miliţii locale care să-i ajute pe politicienii maghiari să preia controlul asupra teritoriilor române.

Marţi, Szabo Odon a anunţat că va depune un proiect de lege privind înfiinţarea unei structuri voluntare de poliţie, după un model ungar, la nivel naţional.

Avertizând în legătură cu intenţiile politicienilor maghiari, Bogdan Diaconu a explicat că ”UDMR, braţul parlamentar din România” al premierului Victor Orban, aşteaptă să intre la guvernare, după ieşirea Guvernului Ponta.

”Ce alianţă periculoasă pentru România se consolidează pe axa Budapesta- Moscova, în timp ce UDMR, braţul parlamentar din România al lui Orban, aşteaptă să reintre oficial la guvernare după debarcarea lui Ponta deşi nu a părăsit cu adevărat puterea şi şi-a păstrat o grămadă de posturi importante, dar mai puţin vizibile”, a precizat Diaconu.

Afirmaţiile preşedintelui PRU au fost confirmate indirect şi de către Biro Zsolt, preşedintele Partidului Civic Maghiar, care a afirmat miercuri că maghiarii din Transilvania ”sunt tot mai aproape de autonomie”.

Bogdan Diaconu a continuat explicând că politicienii maghiari caută formarea unor brigăzi din ”extremişti maghiari” care să preia ”controlul asupra teritoriului românesc”.

”Între timp, un deputat UDMR propune înfiinţarea de gărzi civile după modelul Ungariei pentru că, în zonele gestionate de politicienii maghiari, aceştia să aibă dreptul legal să-şi înfiinţeze trupe proprii formate, desigur, din extremişti maghiari care să preia controlul asupra teritoriului românesc. Garda civilă care va fi propusă de UDMR prin proiect de lege va deveni, în câteva judeţe, o Gardă Maghiară incontrolabilă şi extrem de periculoasă care va înlocui autoritatea statului român oricum slabă în acea zonă”, a declarat Diaconu.

Până acum, oficialii de la Budapesta au susţinut deschis înclinaţiile separatiste ale parlamentarilor maghiari, în ciuda faptului că în Constituţia ţării se arată clar că România este un stat indivizibil şi unitar.

Pe fondul unei întruniri a oficialilor maghiari desfăşurate miercuri la Siculeni, secretarul de stat ungar, Potapi Arpad, a confirmat sprijinul Guvernului de la Budapesta pentru ”aspiraţiile de autonomie ale secuilor”, adăugând că Budapesta va aloca peste 17 milioane de forinţi pentru ”finalizarea unor monumente care să comemoreze eroii martiri” din localitate.