Ponta, după discuţiile cu Maior şi Iohannis: România nu este în niciun pericol

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în urma discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI) George Maior, că nu se impune ridicarea nivelului de alertă anti-terorism, de vreme ce ”nu este niciun pericol pentru România”, relatează Mediafax.

”Am vorbit cu preşedintele şi cu Maior. Nu se impune ridicarea unui nivel de alertă, nu este niciun pericol pentru România. Monitorizăm situaţia şi suntem în contact cu toate instituţiile”, a declarat Ponta.

Miercuri, cel puţin 12 persoane, inclusiv doi poliţişti, au fost ucişi, în Paris, la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, într-un atac denunţat de preşedintele francez Francois Hollande drept un ”atentat terorist”.

Victor Ponta a adăugat că România se află sub monitorizare, dar nu s-a identificat nicio situaţie specială ca urmare a atacului terorist.

Miercuri, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele a fost informat, prin Departamentul Securităţii Naţionale, de către SRI, că situaţia creată după atentatul din Franţa nu necesită modificarea gradului de alertică.

”SRI a precizat că nu există motive pentru a se modifica gradul de alertă în România şi nu a fost identificat vreun pericol de tip terorist la nivelul ţării noastre în acest moment”, se arată în comunicatul prezidenţial.

Administraţia Prezidenţială a afirmat că ”instituţiile abilitate aule statului urmăresc îndeaproape situaţia, asigură cooperarea interinstituţională astfel încât cetăţenii României să fie în siguranţă”.

Pe fondul atentatului, cel mai sângeros din ultimii 40 de ani, Parisul a decis să ridice la maximum nivelul alertei pentru atentate în regiunea capitalei franceze.

Sursele de faţa locului spun că atacul asupra sediului Charlie Hebdo a început când doi bărbaţi înarmaţi, inclusiv cu un lansator de rachete, au pătruns în incintă, unde au iniţiat un schimb de focuri cu forţele de ordine.

La începutul anului, România a preluat preşedinţia Comitetului de Securitate al Organizaţie pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), având printre atribuţiile asumate combaterea terorismului, combaterea traficului ilegal cu fiinţe umane şi droguri, creşterea securităţii cibernetice, combaterea criminalităţii transnaţionale organizate şi fenomenului migraţiei ilegale în spaţiul OSCE, management-ului şi securităţii frontierelor statelor OSCE în contextul ameninţărilor transnaţionale, reformarea sectorului de securitate şi aprofundarea cooperării între autorităţile transnaţionale de securitate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne