Borc: PSD şi PNL promit că va curge lapte şi miere. Nu poţi face mult mai mult cu mai puţini bani

Vicepremierul Costin Borc nu pare deloc convins de promisiunile făcute în preajma alegerilor parlamentare de cele două mari partide - PSD şi PNL.
Costin Borc.
Costin Borc. (gov.ro)

Campania electorală pentru parlamentare aproape că a început şi observ cu oarecare tristeţe absenţa unei discuţii oneste despre cum vrem să arate România, a declarat sâmbătă, pe contul său de Facebook, vicepremierul Costin Borc.

„Îmi pare rău dar nu pot să fiu de acord cu promisiunile că va curge lapte şi miere deşi vom reduce veniturile bugetare. Cele două mari partide supralicitează reducerile de taxe şi promit investiţii, un sistem de învăţământ şi unul sanitar de calitate. Ecuaţia e simplă. Nu poţi face mult mai mult cu mai puţini bani”, a precizat Costin Borc.

În opinia vicepremierului, dacă vrem să continuăm cu aceeaşi administraţie, dar să o plătim mai bine, şi dacă vrem să investim mai mult în infrastructură, în educaţie, în sănătate şi în asistenţă socială, atunci vor trebui mărite impozitele şi taxele.

„Dacă vrem să plătim taxe mici, atunci va trebui să avem curajul să reducem administraţia, să reformăm sistemul de pensii şi de asistenţă socială, să reducem pierderile cu întreprinderile neperformante şi în general să reducem cheltuielile statului pentru a avea resursele necesare pentru dezvoltare. Restul e alchimie”, a adăugat Costin Borc.