Brambureală în Parlament. Negocierile dintre PSD şi UDMR, în impas

Dacă în urmă cu o zi presa vuia că PSD şi UDMR s-au înţeles pe tema moţiunii de cenzură, maghiarii urmând să primească sprijin în Parlament pentru o serie de iniţiative privind drepturile minorităţilor, astăzi se pare că situaţia s-a schimbat total.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Mai e o singură zi până la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi se pare că PSD şi UDMR, care bătuseră iniţial palma, nu mai sunt pe aceeaşi lungime de undă. Proiectele de lege promovate de maghiari, care în urma negocierilor intraseră în linie dreaptă, au fost acum blocate în Parlament.

Mai exact, este vorba despre proiectul de lege prin care maghiarii primesc drepturi sporite, foarte important pentru UDMR, care trebuia să primească undă verde de la comisiile parlamentare de specialitate din Camera Deputaţilor, însă nu s-a mai întâmplat acest lucru.

"Am fost convocaţi la ora 10 la comisia comună a comisiilor juridică, de drepturile omului şi de administraţie publică pentru dezbaterea de urgenţă a modificării legii administraţiei (comunicarea în limba minorităţilor, publicaţii, steaguri etc.). Cu greu am obţinut cele 10 pagini de amendamente pe care urma să le discutăm azi: nu mergea xeroxul. Şedinţa nu a început până la ora 10:46 când am primit SMS de la Eugen Nicolicea că şedinţa nu va mai avea loc", a declarat Nicuşor Dan, fostul preşedinte USR.

Nici în Senat lucrurile nu merg bine pentru maghiari. Biroul Permanent al forului a retras de pe ordinea de zi proiectele de lege ale maghiarilor care ar fi trebuit votate astăzi.

Este vorba despre proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie drept Ziua Maghiarilor din România şi cel care vizează modificarea Legii Educaţiei şi organizarea de Bacalaureat diferenţiat pentru elevii maghiari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne