Bucureştiul, capitală europeană paralizată de zăpadă. Nicuşor Dan cere renegocierea contractelor de salubritate

An de an, autorităţile sunt luate prin surprindere de venirea iernii, iar Bucureştiul, capitala ţării, nu face excepţie. Asta în ciuda faptului că primăriile de sector aruncă anual sute de milioane de lei pe contracte de deszăpezire.
Nicuşor Dan, 05 ooctombrie 2015
Nicuşor Dan, 05 ooctombrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Administraţia Capitalei a dat o nouă probă a incompetenţei sale, prin modul în care a reuşit să transforme Bucureştiul, capitală europeană, într-un oraş paralizat la primele căderi de zăpadă, normale pentru perioada de iarnă - efectul: şcoli închise, străzi blocate şi artere impracticabile, se arată într-un comunicat remis marţi de Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiune condusă de Nicuşor Dan.

În opinia USB, comandamentele de iarnă sunt simple acţiuni mediatice, inutile. În lumea civilizată planurile de acţiune sunt stabilite dinainte, sunt incluse în contractele semnate cu operatorii de salubritate şi deszăpezire, iar sancţiunile sunt reale. Primăria nu coordonează operatorii cu care are relaţii contractuale, ci îi sancţionează consistent dacă nu respectă contractul.

"Este evident că soluţia curăţării trotuarelor de către rezidenţi nu funcţionează. Nu ar fi un cost exagerat ca în contractele de salubrizare şi deszăpezire să fie introdusă obligativitatea firmelor de salubritate să deszăpezească şi trotuarele şi staţiile de transport în comun în cele 5-7 zile de iarnă pe an când este necesară intervenţia utilajelor.

Este obligatorie organizarea de licitaţii pentru contractele de salubrizare expirate şi renegocierea celor în curs, astfel încât să fie introduse sancţiuni reale pentru deficienţele în deszăpezire pe care le vedem an de an", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele USB.

Anual primăriile de sector aruncă mai multe sute de milioane de lei pentru câteva zile de deszăpezire, în baza unor contracte ce datează, în anumite cazuri, chiar dinainte de 2000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne