Bugetul, în atenţia preşedintelui. Grindeanu convocat la Cotroceni

Adoptată pe repede înainte, legea bugetului pe 2017 a ajuns la şeful statului. Înainte de a o promulga (sau nu) Iohannis cere o întrevedere cu Grindeanu şi Ştefan.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat luni oficial premierului Sorin Grindeanu o întrevedere cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2017.

Redăm textul scrisorii adresate de Iohannis premierului:

„Având în vedere că astăzi Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, marţi, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni.”

Reamintim că bugetul pe 2017, adoptat pe repede înainte în Parlament, a fost considerat de opoziţie nerealist, populist şi chiar toxic, având în vedere că promite, concomitent, majorări de salarii, pensii, burse, sumedenie de gratuităţi, concomitent cu tăieri de impozite şi taxe.

Mai reamintim că potrivit senatorului PNL Florin Cîţu bugetul este bazat pe cifre false furnizate de Comisia Naţională de Prognoză care a generat datele de care avea nevoie PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne