Când va fi instalat noul Guvern Grindeanu

PSD şi ALDE au stabilit calendarul de acţiuni pentru săptămâna viitoare, astfel încât noul Guvern 'să fie instalat în cel mai scurt timp'.
Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea
Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Alianţa PSD-ALDE a stabilit calendarul de acţiuni pentru zilele următoare, pentru a avea un nou Guvern instalat în cel mai scurt timp, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Liviu Dragnea, la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe social-democratul Sorin Grindeanu.

Marţi, la ora 10:30, vor fi convocate Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, iar la ora 12:00 ambele foruri legislative se vor reuni în plen. De la ora 14:00, structurile de conducere ale PSD şi ALDE vor aproba lista viitorului Cabinet, iar o oră mai târziu va avea loc întâlnirea grupurilor reunite PSD - ALDE, pentru a se face o prezentare succintă a fiecărui membru al Guvernului.

În continuare, între orele 16:00 şi 16:30, premierul desemnat va depune lista Guvernului şi programul de guvernare, iar de la ora 17:00 va avea loc şedinţa Birourilor permanente reunite pentru a aproba ordinea de zi pentru miercuri.

Miercuri, între orele 8:00 şi 14:00, va avea loc audierea membrilor Guvernului în comisii. Între orele 15:00 şi 18:00 vor avea loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere şi votul de învestitură. La ora 19:00, dacă va accepta preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului.

Joi, de la 9:00 va avea loc şedinţa Biroului permanent al Senatului, cu legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, dezbateri în comisiile din acest for. De la 12:00 va fi convocat plenul Senatului. La 13:00 va avea loc şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, iar între 14:00 - 15:00 dezbateri în comisii. Între 15:00 - 16:00 va avea loc votul final în plenul Camerei pentru legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe.

"De azi dimineaţă de când am aflat în mod oficial că sunt prim-ministru desemnat, am avut în mod oficial discuţii legate de calendar. Dacă acest calendar - cu acea rezervă legată de depunerea jurământului - va fi respectat, atunci în aceeaşi seară, la ora 21:00, o să facem prima şedinţă de Guvern, unde vom emite ordonanţa de organizare a Guvernului şi, de asemenea, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, pentru a trimite acest proiect rapid în Parlament pentru aprobare, astfel încât vineri să poată fi adoptat acest proiect de lege", a declarat Sorin Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne