"Cât să se poată fura dintr-un spital?" Voiculescu, indignat de inocenţa "academică" a Ecaterinei Andronescu

"Haideţi domnilor, cât să se poată fura dintr-un spital?", a întrebat recent fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la un post de televiziune. I-a răspuns tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a recomandat ironic Ecaterinei Andronescu să-şi întrebe colegii din PSD, atât de la centru cât şi din teritoriu, cam cât se poate fura dintr-un spital, dacă are dubii în acest sens.

"Înţeleg că doamna Ecaterina Andronescu s-a exprimat de curând la Realitatea TV în felul următor "haideţi domnilor, cât să se poată fura dintr-un spital?" Admir, desigur inocenţa "academică" a doamnei profesor. Am mai văzut-o şi la alţi universitari de top, chiar mai apropiaţi de sistemul medical decât dânsa. Îi propun însă să îşi întrebe colegii din PeSeDe. Pe la centru dar şi în teritoriu. Pe listele sau în foyer-ul partidului. O să o lămurească ei. Apoi poate face un peer-review şi pe la alte partide... ca să lucreze ştiinţific aşa cum i se cuvine unui universitar ca dânsa", a declarat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul a adăugat, în acelaşi stil ironic, că dacă acei colegi şi apropiaţi ai partidului sunt "răi" şi nu vor să îi spună, să îi pună pe "o listuţă a ruşinii" şi să o păstreze pentru dânsa, iar când aceştia vor spune tot la DNA, "să le bată obrazul că au ţinut secrete şi au lăsat-o să spună prostii la televizor".

"O ocazie să facă asta - dacă mai era nevoie de una pe lângă ce se vede cu ochiul liber în spitalele de la noi - tocmai i-a dat preşedintele Klaus Iohannis, care a transmis OUG 79/2016 pentru reforma în sănătate înapoi către Parlament. Cererea de reexaminare este bine argumentată şi scoate în evidenţă schilodirea OUG promovată de Guvernul Dacian Cioloş", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru, Iohannis a transmis ordonanţa înapoi către Senat mai precis... acolo unde s-a propus abrogarea ei în întregime, preşedintele de comisie Laszlo Attila argumentând la dezbaterea publică cam în felul următor: "oricum ajungea la colegii de la Camera Deputaţilor... şi venea şi vacanţa...".