Cazul Burnei. Plicuri cu bani şi oase de copii la congelator

Percheziţiile efectuate la spitalul unde opera Gheorghe Burnei au dus la descoperiri suprinzătoare: pe lângă plicuri cu bani, anchetatorii au descoperit oase de copii ţinute în congelatorul frigiderului folosit de angajaţi şi plăci pentru fixarea oaselor în pungi din comerţ.
(Captură Foto)

Anchetatorii au descoperit, în urma percheziţiilor făcute la secţia de Ortopedie de la Spitalul "Marie Curie”, circa 50 de plicuri cu bani care ar fi fost primite de chirurgul ortoped Gheorghe Burnei. De asemenea, anchetatorii au mai găsit, într-un frigider în care angajaţii îşi ţineau mâncarea, în congelator, pungi cu oase de copii mici, unele probabil de cinci ani după cum relatează news.ro, citând surse din rândul oamenilor legii.

Multe plicuri cu bani erau puse în cărţi din biblioteca unităţii sanitare şi, potrivit anchetatorilor, Gheorghe Burnei ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie.

Percheziţiile au mai dus la descoperirea de plăci metalice folosite la fixarea oaselor rupte, care erau împachetate în pungi folosite în comerţ. În aceste condiţii, un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Transplant a fost chemat la spital pentru a vedea unde erau ţinute oasele de copii care erau folosite la alţi copii, lucru pe care l-ar fi recunoscut şi Gheorghe Burnei, au precizat sursele citate.

Potrivit sursei citate, din datele existente până în prezent în dosar, Burnei ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri. Chirurgul este suspectat că ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramică neomologate, fragmente de oase de vită, pe care le fierbea şi bucăţi din filtre de tanc, iar în unele cazuri ar fi folosit şuruburi luate din comerţ.

Medicul le spunea părinţilor copiilor care veneau la el că este singurul doctor din lume care poate efecua anumite operaţii, dădea impresia că este mereu ocupat şi că dacă acceptă un caz este un privilegiu, iar în unele cazuri recomanda intervenţia chirurgicală, deşi ştia că unele deficienţe fizice nu puteau fi corectate, arată sursa citată.

Sursele au mai precizat că medicul Burnei nu ar fi cerut direct bani pentru operaţii, ci îi interna pe copii mult timp, în mod repetat, şi ar fi amânat intervenţiile chirurgicale până când i-ar fi determinat pe părinţii acestora să îi dea bani.

Reamintim că ortopedul Gheorghe Burnei a fost acuzat, într-un articol publicat în Casa Jurnalistului, că a experimentat implanturi neomologate în cazul mai multor copii. Semnatara articolului, Luiza Vasiliu, relatează cum cunoscutul ortoped a experimentat cu un implant neomologat pe o fetiţă care şchiopăta. Ulterior, după 11 operaţii, fetiţa, devenită între timp domnişoară, de-abia se mai poate ridica din pat.

În urma unei investigaţii ce a durat un an, jurnalista a constatat că „doctorul Burnei a ales de multe ori, în locul intervenţiilor sigure, inovaţii medicale în urma cărora au murit copii şi nenumărate vieţi au fost distruse”. Articolul poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne