Vlad Voiculescu: Cei mai mulţi dintre eroii mei sunt medici. Unul dintre ei Cătălin Cîrstoveanu

Eroii mei sunt cei care îi ajută pe alţii aflaţi la greu să treacă peste clipele când sunt cei mai vulnerabili, s-a destăinuit ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, medicul care are grijă de nou-născuţii cu probleme la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, este unul dintre "eroii" ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Am fost pentru prima dată la o paradă militară. Câteva sute de militari au patrulat prin Arcul de Triumf. În cazul unui război, parte dintre ei ar putea fi eroii noştri. Pe timp de pace însă, eroii mei sunt cei care îi ajută pe cei în nevoie să treacă peste clipele când sunt cei mai vulnerabili.

Cei mai mulţi dintre erorii mei sunt medici. Unul dintre ei este Dr. Cătălin Cîrstoveanu, medicul care are grijă de nou-născuţi cu probleme la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Ne ştim de câţiva ani, am ajutat câţiva pacienţi împreună de-a lungul timpului", a declarat ministrul Sănătăţii.

Doctorul Cătălin Cîrstoveanu a venit din luna mai anul acesta împreună cu Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii şi împreună au avut mai multe realizări:

- au dublat aproape bugetul alocat neonatologiei în toată ţara ( 5,2 milioane la rectificarea bugetară din august);

- au pus bazele unui plan de achiziţii pentru echiparea tuturor maternităţilor şi secţiilor de neonatologie din ţară cu aparatura şi infrastructura necesară;

- au pus bazele pentru primul spital regional de copii odată cu extinderea spitalului Marie Curie printr-un proiect alături de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD);

- au introdus în lista specialităţilor pentru rezidenţiat noi specialităţi care vizează patologia pediatrică: cardiologie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică.

Pentru a afla mai multe lucruri despre Cătălin Cîrstoveanu intraţi aici.