Cezar Preda: Arafat trebuie să plece. Cum să-i ceară Cioloş tocmai lui să reorganizeze sistemul de urgenţă?

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, trebuie să plece pentru că nu îşi face treaba bine, nicidecum să reorganizeze sistemul de urgenţă în fruntea căruia este deja de ceva vreme, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PNL Cezar Preda.
Cezar Preda
Cezar Preda (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
28.11.2015

"Decizia premierului de a-i solicita domnului Arafat reorganizarea, restructurarea şi eficientizarea serviciului nu o înţeleg, e inexplicabilă. Dacă e vreun om sănătos care înţelege, să spună! Cum să-i ceară unui om care a avut în responsabilitate ani buni aceste lucruri şi nu le-a făcut, după ce se întâmplă mari tragedii şi anumite lucruri în afara legii în sistemul ISU, îi ceri aceleiaşi persoane să se ocupe de eficientizare?

Nu cred că Cioloş poate da o explicaţie acestui demers. E o situaţie confuză, nu există curajul de a lua decizii. Trebuie să vină altcineva care să facă ceva în acest sistem, până acum, Arafat a demonstrat că în zona asta nu se pricepe, să se ducă unde vrea", a afirmat deputatul de Buzău, Cezar Preda, citat de Mediafax.

În context, politicianul a atras atenţia că în Buzău, precum şi în alte patru judeţe există, în mod suspect, doar un singur specialist autorizat de ISU care eliberează autorizaţiile localurilor.

"Pentru cinci judeţe există un singur specialist autorizat de ISU să emită autorizaţii spaţiilor publice? Cum explică ei această situaţie? E un sistem mafiot pur de autorizare a specialiştilor. Un sistem la care se cotizează la vârf, un sistem închis, oricine a dat examen nu a luat examen sau a luat numai cine au vrut cei din acest sistem mafiot.

Un sistem mafiot cap coadă, ţinut cu spăgi de ani de zile. În Bucureşti sunt 32 de specialişti la câte unităţi publice sunt. De asta s-a ajuns aici. E o bubă pe care nu trebuie însă să o suporte doar ISU Bucureşti, iar societatea nu trebuie să mai treacă cu vederea astfel de lucruri", a subliniat Cezar Preda.

Cu câteva zile în urmă, premierul Dacian Cioloş a anunţat că aşteaptă în perioada imediat următoare de la Arafat "un plan de reformă şi de restructurare a ISU mai ales pe partea de prevenire".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor