Chirica: Guvernul n-ar mai trebui să dea ordonanţe pe Justiţie

Prevederi precum fixarea unui prag de 200.000 de lei pentru abuz în serviciu, limita de şase luni pentru denunţ introduse în OUG 13 nu au nicio explicaţie logică, a declarat Chirică, în opinia căruia guvernul nu ar trebui să mai dea ordonanţe în domenii precum justiţia şi fiscalitatea.
Mihai Chirica
Mihai Chirica (Facebook)

Guvernul nu ar trebui să mai dea ordonanţe pe teme sensibile precum justiţie, fiscalitate şi relaţii internaţionale şi ar trebui să funcţioneze mai transparent, a declarat, duminică, la digi24.ro, primarul PSD al municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

În opinia cunoscutului primar care, reamintim, s-a remarcat în ultima perioadă prin poziţii critice la adresa modului în care Liviu Dragnea conduce partidul, Guvernul trebuie să prezinte transparent actul de guvernare înainte de crearea efectului, mai ales în domenii precum justiţia, fiscalitatea şi relaţiile internaţionale.

"Trebuie să fie foarte bine monitorizate. Nu trebuie o guvernare colectivă, devine o guvernare tehnocrată neasumată”, iar asta ar prezenta o garanţie că evenimente precum OUG 13 nu se vor repeta, consideră primarul, în opinia căruia guvernul ar trebui să nu mai dea ordonanţe pe aceste teme.

"E un moment de cotitură. PSD are nevoie să ofere oamenilor exact altceva”, a adăugat Chirica.

În contextul în care fostul ministru de Justiţie (creator de "folclor" cu sintagma "altă întrebare") a intrat în memoria colectivă drept politicianul care a adoptat ordonanţe odioase şi nu a cerut nici măcar o scuză ulterior, Chirică a opinat că viitorul ministrul "ar trebui să fie un om recunoscut de breaslă, un om integru, integritatea ar putea fi recunoscută şi ca om de partid şi ca tehnocrat, eu m-aş feri totuşi de numirea unui tehnocrat". Potrivit primarului, Ana Birchall nu va rămâne la Ministerul Justiţiei pentru că reprezintă doar o soluţie pe termen limitat de timp.

Nu în ultimul rând, primarul Mihai Chirică a susţinut că în urma OUG 13, România a arătat că este o altă ţară.

"Societatea românească a reuşit să tragă un semnal de alarmă că democraţia există, că lumea nu doarme, că are puncte de vedere, că e în stare să se organizeze, că e simpatică, e inteligentă şi că poate promova România mai mult decât o pot face instituţiile statului.", a declarat edilul.

Mai amintim că în interviul difuzat ieri de digi24.ro, Chirica a declarat deschis că Dragnea a pus în pericol PSD şi că politică pumnului de fier care se face în partid trebui schimbată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne