Chirică trece un hop: A scăpat de excludere. În plus, PSD Iaşi i-a cerut lui Dragnea o schimbare de atitudine

Devenit vârf de lance al contestatarilor lui Liviu Dragnea din interiorul PSD, primarul Iaşului, Mihai Chirică, a trecut un hop important: a primit susţinerea totală a membrilor Biroului Executiv Judeţean al PSD Iaşi.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Când a fost întrebat despre o eventuală decizie de excludere a vicepreşedintelui PSD Mihai Chirică, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea a evitat să dea un răspuns direct, precizând însă că cei din organizaţia judeţeană din Iaşi sunt responsabili de o astfel de hotărâre. Şedinţa respectivă a avut loc chiar la iniţiativa lui Mihai Chirică iar primarul Iaşului a primit susţinerea totală a colegilor săi din conducerea filialei.

După aproximativ trei ore de discuţii, membrii Biroului Executiv Judeţean Iaşi au stabilit să fie trimis un memorandum la Guvern cât şi la conducerea centrală a partidului pentru a arăta susţinere faţă de programul de guvernare, dar şi necesitatea unei schimbări de atitudine la vârful formaţiunii, a relatat Mihai Chirică, potrivit Agerpres.

"La început o parte din colegii mei aveau oarecum o viziune contrară, că de fapt este o afiliere a mea spre o altă formaţiune politică. Au înţeles pe parcursul discuţiilor că nu am niciun interes politic subversiv, că nu este vorba de o dirijare a omului Chirică de către alte cheiţe care se învârt pe oriunde, ci pur şi simplu este o măsură a atitudinii demne de a conduce organizaţia aşa cum aşteaptă toţi românii în momentul de faţă.

Organizaţia PSD de la Iaşi şi-a arătat unitatea în totalitate în ceea ce priveşte susţinerea mea. Această solidaritate nu este un cec în alb, este una firească, normală, de comunicare şi de colaborare, astfel încât proiectele comunităţilor pe care le reprezintă să devină viabile", a explicat Mihai Chirică.

Preşedintele filialei judeţene PSD a explicat că organizaţia pe care o conduce este unită, în ciuda tensiunilor acumulate în ultima perioadă.

"A fost o şedinţă de bilanţ; după o perioadă de tensiuni. Nu vorbim doar de organizaţia PSD, ci şi de o tensiune care s-a acumulat la nivel naţional. Astăzi am reuşit să formulăm un punct de vedere comun. Organizaţia este unită, organizaţia vrea să ducă programul de guvernare la capăt, aşa cum a promis. Suntem decişi să contribuim la bunul mers al programului de guvernare PSD. Este nevoie de o schimbare de atitudine, vom întocmi un document către Guvernul şi către organizaţia PSD de la nivel naţional prin care vom arăta că actul de solidaritate este un act pe care îl controlăm din punct de vedere intelectual, în care cerinţele noastre sunt justificate şi vom cere doar lucruri justificate, prin care dorim să reangrenăm mecanismul PSD ca un mecanism european, care poate să aibă un punct de vedere, care să se poată exprima liber şi care îşi urmăreşte interesele pentru dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă într-o manieră corectă, demnă, şi nicidecum subversivă sau ascunsă în spatele altor documente", a declarat Mihai Chirică.

În acelaşi timp, primarul Iaşului a subliniat că este nevoie de o mai bună comunicare între filialele judeţene, precum şi între membrii de partid.

"Nu am în vedere numai pe cea de la Iaşi, ci şi între toţi membrii de partid. Este nevoie de o comunicare care să evolueze şi pe verticală, între lideri, dar şi pe orizontală, între membri, astfel încât punctele de vedere să fie asumate până la nivelul fiecărui membru de partid. Această comunicare ne va fi necesară şi pentru a elimina acele excese de dezinformare, care oarecum au adus puncte de vedere negative, mai ales în mediul rural", a adăugat Mihai Chirică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne