Dragnea "speră" că parlamentarii PSD vor ţine cont de decizia sa şi vor adopta OUG 14

Sub presiunea Străzii, ordonanţa de abrogare a OUG 13 va fi pusă în curând pe ordinea de zi a Parlamentului, majoritar PSD. Cum va vota majoritatea? Dragnea "speră" că 'pentru' adoptarea actului normativ.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut miercuri că decizia sa este de a vota în favoarea OUG 14/2017 care abrogă faimoasa ordonanţă ce a scos în stradă sute de mii de români şi şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii partidului să ţină cont de această decizie, relatează Agerpres.

"Anunţ acum că decizia mea este asta şi sper ca cei din grupurile noastre să ţină cont de decizia mea. Decizia mea e că OUG 13 să fie abrogată, ce nu înţelegeţi?", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, întrebat dacă există decizie politică pe vot sau fiecare parlamentar votează cum doreşte.

Întrebat cât de repede va fi pusă OUG 14 pe ordinea de zi, Dragnea a răspuns: "Cât de repede. Nu văd de ce să o întârziem".

Întrebările jurnaliştilor au fost puse în contextul în care, ieri, la moţiunea de cenzură, parlamentarii PSD s-au abţinut de la vot. Potrivit presei, acest drept le-a fost refuzat, lui Liviu Dragnea fiindu-i teamă (în lumina demisiei ministrului Jianu, a "disidenţei" lui Chirică etc.) să nu fie trădat de o parte dintre colegi, votul fiind unul secret, cu bile.