Moţiunea de cenzură respinsă. Grindeanu rămâne premierul lui Dragnea

Guvernul Grideanu rămâne în continuare la putere după ce doar 161 de deputaţi au votat pentru moţiunea de cenzură. Aleşii PSD, ALDE şi UDMR s-au abţinut de la vot, scutindu-i pe Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu de palpitaţii.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Moţiunea de cenzură contra Guvernului Grindeanu a fost respinsă după o serie de dezbateri tumultuoase, în cadrul cărora Raluca Turcan a reamintit că „Noaptea ca hoţii a devenit sloganul guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu", iar Nicuşor Dan le-a cerut (se pare zadarnic) parlamentarilor Puterii să se plaseze de partea corectă a Istoriei.

Nici să fi vrut aleşii PSD nu s-ar fi putut însă poziţiona în favoarea moţiunii pe motiv că astăzi nu au votat. Potrivit presei, acest drept le-a fost refuzat, lui Liviu Dragnea fiindu-i teamă (în lumina demisiei ministrului Jianu, a "disidenţei" lui Chirică etc.) să nu fie trădat de o parte dintre colegi, votul fiind unul secret, cu bile.

De la vot s-a abţinut, previzibil, şi ALDE. Nici UDMR-ul nu a votat deşi anterior zilei de azi, Hunor recunoscuse faptul că aliaţii săi de la guvernare au comis o eroare reglementând legislaţia penală prin OUG.

"Astăzi, deputaţii şi senatorii UDMR se vor abţine la vot. (...) Astăzi, după toate greşelile Guvernului, dar necunoscând ce ar dori să facă iniţiatorii acestei moţiuni de cenzură (PNL şi USR — n.r.) dacă Guvernul ar cădea, nu se poate vota cu conştiinţa împăcată nici împotriva moţiunii, dar nici în favoarea ei", a declarat astăzi Kelemen Hunor în Parlament.

De partea sa, premierul Grindeanu a susţinut că a înţeles revolta sutelor de mii de români care au ieşit în stradă şi a promis "că de azi înainte, acest Guvern va fi exclusiv unul al dialogului şi al consultării publice pe marile subiecte". Paradoxal sau nu, acelaşi Grindeanu care vorbea de dialog l-a acuzat pe Iohannis că încearcă să se agaţe de proteste pentru a pune mai repede guvernul lui, deşi ieri, Iohannis a recunoscut clar dreptul PSD de a guverna, cerând însă ca guvernarea să se facă transparent şi corect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne