UDMR întoarce spatele Guvernului Grindeanu: Indignarea cetăţenilor este absolut justificată

Partidul condus de Kelemen Hunor - UDMR - nu pare deloc încântat de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta seara, pe furiş, controversatele "ordonanţe-elefant" care dau o lovitură de neuitat luptei anti-corupţie din România.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

UDMR nu este de acord cu Guvernul Grindeanu şi consideră o greşeală modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prin ordonanţă de urgenţă, reiese dintr-un comunicat remis miercuri de Uniune.

Partidul condus de Kelemen Hunor îşi menţine opinia şi apreciază că ambele Coduri penale trebuie să fie modificate în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale şi strict în urma unei dezbateri în Parlament.

"Este îngrijorător modul ascuns şi graba în care Guvernul a decis în această situaţie, de asemenea, nu suntem de acord nici cu modul în care, în luna mai 2016, a fost modificat Codul Penal, tot prin OUG, fără nicio dezbatere publică. Prin acea modificare procurorul a fost situat într-o poziţie superioară judecătorului, însă acest aspect nu a deranjat pe nimeni în acel moment.

Indignarea cetăţenilor este absolut justificată. Parlamentul nu poate fi ocolit de Guvern prin adoptări de OUG. De fiecare dată când s-a încercat reglementarea acestei probleme prin ordonanţă de urgenţă, au fost erori grave", a subliniat UDMR.

Potrivit Uniunii, modificarea Codului Penal este necesară pentru că forma sa actuală are cel puţin 40 de prevederi care au fost declarate neconstituţionale.

"Este nevoie de voinţă politică pentru a efectua aceste corecţii, întrucât cei care au încercat până în prezent remedierea erorilor prin adoptarea de amendamente, au fost criticaţi vehement. Noi propunem o dezbatere în Parlament în regim de urgenţă, cu scopul de a armoniza prevederile celor două Coduri cu deciziile Curţii Constituţionale", se mai precizează în comunicatul UDMR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne