Cinepolitica:"Ucenicul"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În competiţia festivalului se va afla şi filmul "Ucenicul", ce va fi prezentat sâmbătă, 22 aprilie, 2017 la ora 16:00.
Filmul "Ucenicul"
Filmul "Ucenicul" (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

THE APPRENTICE / UCENICUL

(Singapore/Germania/Franţa/Qatar, 2016) 1h55'

Regia: Junfeng Boo

Junfeng Boo, regizorul filmului "Ucenicul"
Junfeng Boo, regizorul filmului "Ucenicul" (Cinepolitica)

Cu: Firdaus Rahman, Wan Hanafi Su, Mastura Ahmad

Povestea urmăreşte imersia unui tânăr ofiţer în întunecatul sistem corecţional al Malaysiei.

Filmul "Ucenicul"
Filmul "Ucenicul" (Cinepolitica)

Transferat la o închisoare de maximă securitate pentru a face parte din serviciul de pază, Aiman va ajunge printr-o conjunctură neprevăzută ucenicul veteranului Rahim, călăul-şef al închisorii în care se practică şi execuţii ale deţinuţilor încarceraţi pentru faptele cele mai grave.

Filmul "Ucenicul"
Filmul "Ucenicul" (Cinepolitica)

Această turnură din viaţa sa îl va aduce pe tânăr extrem de aproape de trecutul tenebros al lui Rahim, de care îi leagă, în modul cel mai crud, un eveniment dureros: moartea tatălui său. Tensiunea joasă şi necontenită a filmului şi universul înfiorător al acestui tip de închisoare produc o dramă realistă, lipsită de clişee şi extrem de profundă. Un film care va da cu siguranţă fiori, prin realismul său psihologic. Un subiect aflat în actualitatea noastră şi din pricina detenţiei unui român condamnat la moarte în aceeaşi ţară asiatică.

Producţie prezentată, printre multe alte festivaluri, şi la Cannes, în cadrul Un Certain Regard.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură