Cioloş de 1 Decembrie: "Suntem în faţa unei provocări care ne permite să desăvârşim proiectul României moderne"

În spatele miracolelor istoriei stau oameni care cred în visele lor, şi le asumă şi le transformă în realitate. Oamenii au făptuit miracolul Unirii şi acum, din nou, oamenii pot, prin stăruinţă şi consecvenţă, să desăvârşească proiectul României moderne, transmite Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"La mulţi ani România! La mulţi ani românilor din ţară şi de pretutindeni! La mulţi ani tuturor celor care trăiesc în România!", le transmite premierul Cioloş românilor, pe Facebook.

În mesajul video ce însoţeşte urarea către cetăţeni, Cioloş le reaminteşte românilor că Unirea a fost un miracol înfăptuit de oameni care au avut curajul atât să viseze, cât şi să îşi asume visele pe care le nutresc şi să muncească tenace, cu stăruinţă, pentru a le transforma în realitatea. De asemenea, premierul le transmite cetăţenilor ţării - în prag de alegeri parlamentare - că românii sunt din nou în faţa unei provocări, provocarea de a-şi asuma un proiect de ţară care să fie dus la bun sfârşit, pentru o Românie moderna, aşa cum ne-o dorim.

Redăm mesajul premierului.

"Se spune despre 1 decembrie 1918 că a fost un miracol al istoriei. Şi într-adevăr consfinţirea Marii Uniri a României moderne a fost un miracol al istoriei. Însă, în spatele miracolului se află oameni, în primul rând oameni care au ştiut să viseze, să pună în aplicare acest ideal, cu consecvenţă, cu stăruinţă. Mă gândesc la personalităţi politice, la oameni de cultură care au crezut în acest ideal şi l-au asumat de la o generaţie la alta, Şi acest lucru a fost posibil atunci în 1918 fiindcă am avut calitate în educaţie, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române, a fost posibil fiindcă am avut oameni politici inspiraţi şi în acest fel a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi.

Astăzi, la 98 de ani de la acel moment, la doar 2 ani înainte de centenarul Marii Uniri suntem în faţa unei provocări care să ne permită să desăvârşim acest proiect al României moderne, şi acest lucru este posibil asumându-ne un proiect de ţară, împreună, dincolo de diferenţă de viziune, dincolo de chestiunile cotidiene pe care le mai avem de rezolvat. Acest vis şi această viziune asupra a ceea ce vrem de la România modernă, România viitorului ne poate ajuta să găsim în noi forţa coerenţei, forţa coeziunii pentru a susţine un proiect de ţară.

Suntem într-un moment în care prin alegerile pe care le vom face, prin stăruinţă şi consecvenţă cu care vom fi capabili să ducem un proiect la bun sfârşit de acesta va depinde viitorul României şi sunt convins că ni-l putem asuma. La mulţi ani România, La mulţi ani români, oriunde v-aţi afla, la mulţi ani tuturor celor care trăiesc în România.", transmite premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne