Băsescu: Iohannis să nu trimită spre ratificare tratatul de frontieră cu Moldova, cu toate presiunile lui Merkel!

Unirea este cea mai preţioasă comoară a României, mai preţioasă decât tezaurul ascuns de ruşi, a opinat Băsescu, cerându-i lui Iohannis să nu trimită spre ratificare tratatul de frontieră cu Moldova. Totodată, Băsescu i-a cerut lui Dodon să o ia spre vest.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Aflat sâmbătă la Chişinău, fostul preşedinte Băsescu şi-a exprimat speranţa că actualul şef al statului, Klaus Iohannis va face faţă presiunilor extraordinare ale Angelei Merkel şi nu va trimite Parlamentului spre ratificare Tratatul de frontieră cu Republica Moldova, aşa cum nici el nu a făcut-o timp de opt ani, relatează Hotnews.

"Sunt acel preşedinte care, cu toate presiunile internaţionale, a refuzat să trimită la ratificare spre Parlament Tratatul de frontieră dintre România şi Republica Moldova. Opt ani, acel tratat pe care Parlamentul de la Chişinău l-a ratificat, a stat în sertar în biroul meu şi vreau să cred că nici preşedintele Iohannis nu îl va trimite vreodată, cu toate presiunile extraordinare pe care le face doamna Merkel", a afirmat Traian Băsescu, la o întâlnire organizată de PMP la Chişinău.

În discursul său, discurs centrat pe dorinţa de unire a României cu Republica Moldova, liderul PMP a mai afirmat că deşi mulţi "pesimişti" susţin la TV că unirea nu este dorită de UE, SUA sau Rusia, există drepturi stabilite prin legislaţia internaţională care arată că frontierele în Europa pot fi modificate prin voinţă politică - prin referendumuri sau votul Parlamentului.

"Soluţia corectă este să urmăm istoria: prin votul Parlamentului de la Chişinău s-a făcut România Mare", a adăugat Băsescu, arătând că acest lucru înseamnă că oamenii politici de la Chişinău trebuie să simtă că peste 50% din populaţia Republicii Moldova vrea unirea. "Şi simt că uşor, uşor vor ţine cont" a precizat fostul preşedinte.

De asemenea, Băsescu i-a transmis noului preşedinte al Molodvei, pro-rusul Igor Dodon îndemnul să nu mai "piardă vremea" şi să o ia spre Vest, căci aceasta este direcţia.

"Deşi am votat pentru Maia Sandu, am luat notă de declaraţia făcută de domnul Dodon - astăzi am văzut-o în presă - în care şi-a mai diminuat elanul spre uniunea vamală şi spune că va întreba poporul dacă să meargă spre vest sau spre est. Iar eu îi dau un sfat de aici de la Chişinău: nu mai pierde vremea, ia-o spre vest că asta-i direcţia! Şi trebuie să recunoască şi el că eu sunt unul care a fost preşedinte zece ani, el încă e stagiar, aşa că-i bine să-mi asculte sfaturile'', a declarat Băsescu, citat de Gândul.