Cioloş, despre Tobă: "Trebuie să-şi dea demisia"

Odată pus sub acuzare de DNA, Tobă trebuie să-şi dea demisia, a declarat Cioloş, precizând că dacă ministrul nu va face acest gest, îi va cere el să renunţe la funcţia din Guvern.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

"Indiferent despre cine e vorba din Guvern, cineva care are semnătura mea pentru a fi în Guvern, în aceste condiţii, trebuie să îşi dea demisia sau să îi cer eu demisia", a declarat joi premierul Cioloş, solicitat de jurnalişti să comenteze punerea sub acuzare a ministrului Petre Tobă pentru favorizarea făptuitorului.

"O să discut cu dânsul, dar e evident că cel mai bine pentru Guvern este ca el să plece. O să aveţi informaţii astăzi din partea Guvernului legat de acest lucru", a adăugat Dacian Cioloş, citat de Hotnews, precizând că este vorba "despre integritate".

Premierul a mai declarat că nu comentează dosarul lui Petre Tobă, deoarece "nu stiu exact despre ce e vorba".

Reamintim că procurorii DNA au cerut joi aviz pentru începerea urmăririi penale faţă de ministrul de Interne Petre Tobă, în dosarul deturnării de fonduri de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), dosar în care ministrul este acuzat de favorizarea infractorului. Conform DNA, în calitate de ministru de Interne, Tobă ar fi refuzat declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente a căror încălcare constituie abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne