Ciorbea, nemulţumit de câţi bani vrea să-i dea Guvernul Grindeanu

Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Epoch Times România)

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a plâns luni că Guvernul a diminuat bugetul instituţiei pe care o conduce, deşi aceasta avea nevoie de mai multe fonduri, în condiţiile în care în luna septembrie vor avea loc trei evenimente internaţionale care nu sunt finanţate, relatează News.ro.

Bugetul ”este chiar diminuat, deşi aveam nevoie, pentru că sunt vreo trei evenimente internaţionale care se desfăşoară în septembrie: Congresul Ombudsmanilor din Europa, un simpozion internaţional şi 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Asta au fost aprobate la vremea lor când am făcut invitaţiile şi, din păcate, deocamdată, nu sunt finanţate”, a declarat Ciorbea, pentru news.ro.

Declaraţiile Avocatului Poporului sunt făcute în contextul în care instituţia ar urma să primească, potrivit proiectului de buget pe anul în curs, 13,8 milioane lei, la fel ca în 2016. În prima variantă de buget, Avocatul Poporului avea un buget majorat cu 9,7%, la 15,16 milioane lei.

Reamintim că în timp ce Victor Ciorbea se îngrijorează de finanţarea evenimentelor internaţionale, românii de acasă "l-au concediat" pe acesta, peste 146.000 persoane semnând o petiţie pentru demiterea acestuia. Nemulţumirea cetăţenilor a fost exacerbată de faptul că Ciorbea a atacat la CCR legea care le interzice condamnaţilor penal să facă parte din guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne