"Cipria" - Colecţia Giorgio Armani toamnă-iarnă 2023-24: Intimitate versus confuzie [video]

"Cipria" - Giorgio Armani
"Cipria" - Giorgio Armani (screenshot tramite video Youtube Armani)

Există un moment mai intim decât atunci când ne aflăm singure cu noi înşine în faţa oglinzii, hotărâte să ne studiem chipul pentru a înţelege cum să arătăm cel mai bine cu ajutorul machiajului? Probabil că nu, iar Giorgio Armani ştie bine acest lucru, pentru că, aşa cum le cunoaşte - şi le iubeşte - el pe femei, foarte puţini alţi stilişti au demonstrat că ştiu cum să facă acest lucru.

Colecţia toamnă-iarnă 2023-24, care tocmai a fost pusă în scenă la Milano, nu face cu siguranţă excepţie.

Make-up (Cipria, sau poudre aşa cum o numesc francezii, care dă numele colecţiei), este întotdeauna un moment intim, personal, la fel ca şi atmosfera care domină această colecţie: garderoba este fluidă şi sublimă. Formele acompaniază corpul şi mişcările acesteia: rochii mătăsoase care amintesc de pijamale, şaluri învăluitoare, pantaloni moi, pulovere pufoase, jachete alungite şi rochii lungi. "Este o femeie care şi-a descoperit propria intimitate, care se îmbracă foarte atent şi cu plăcere. O femeie care se îmbracă cu culorile pe care le foloseşte în mod normal pe faţă, de la roz deschis la nisip umed (pudra şi fondul de ten, n.r.) şi până la culori portocalii (fardurile de ochi, n.r.). Încheind cu dramatismul negrului (kajal, n.r.) pentru seară".

(screenshot tramite video Youtube Armani)

Dar aceste rochii nu au doar culoarea intimităţii unui dressing, ci au şi parfumul şi capacitatea de a se dezvălui cu o eleganţă discretă. Văzându-le şi mirosind parfumul floral, uşor pudrat, al unei palete de farduri de ochi irizate este unul şi acelaşi lucru, urmărindu-le evoluţia pe podium aproape că evocă gestul de a deschide un ruj şi de a roti baza până când conţinutul său roz este dezvăluit. Franjuri cu mărgele dansează pe berete, aproape asemănătoare unor coafuri sclipitoare, adăugând alură şi mister.

(screenshot tramite video Youtube Armani)

O viziune învăluitoare şi personală care sugerează intimitatea ca antidot la un moment de exces teatral.

Intimitate versus confuzie

"Sugerez intimitatea ca un antidot la un moment de exces teatral", a concluzionat Armani după prezentarea paradei de modă. Pentru prima dată, în faţa camerelor de luat vederi, Giorgio Armani povesteşte în public multe lucruri despre viaţa sa privată pe care nu le povestise niciodată până atunci. Despre momentul, de exemplu, în care a fost nevoit să-şi vândă Volkswagen-ul Beetle pentru a finanţa afacerea pe care a deschis-o împreună cu partenerul său de viaţă Sergio Galeotti şi despre cucerirea Americii şi succesul planetar care a venit în acelaşi timp cu costumele realizate pentru filmul “American Gigolo” în 1980, scris şi regizat de Paul Schrader.

Dar, la finalul prezentării colecţiei sale “Cipria”, Armani a dorit să exprime un alt sentiment profund: "Pentru mine, moda a fost şi este încă un angajament remarcabil şi pentru că am rămas mereu ferm pe principiul meu: moda este făcută pentru femei şi bărbaţi şi nu pentru criticii de modă".

Informaţii mult mai detaliate pe site-ul oficial Armani.com, folosit ca sursă principală, alături de Youtube, Style Magazine şi Gazette.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură