Clotilde Armand: Alegerea lui Tudy reface legătura dintre PSD şi PNL, inclusiv aripa penală Chiliman-Tăriceanu

Prin alegerea lui Tudy Ionescu în funcţia de viceprimar se reface legătura dintre actuala administraţie PSD a Gabrielei Firea şi PNL, atât aripa penală Chiliman-Tăriceanu, ALDE, cât şi PNL-ul aflat teoretic în opoziţie, este de părere franţuzoaica Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch times)

Alegerea noilor viceprimari de la Bucureşti marchează refacerea marii coaliţii PSD-PNL, practic alianţa politică ce a asigurat conducerea Capitalei din 2008 încoace, a atras atenţia joi, pe contul său de Facebook, Clotilde Armand, consilier local din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

"Această formulă a fost patentată de vechiul primar Sorin Oprescu pentru a-şi asigura majoritatea necesară în Consiliul General. Pentru că a funcţionat foarte profitabil din perspectiva politicienilor, această coaliţie a fost extinsă la nivel naţional în 2011 prin formarea USL.

Practic, această mare coaliţie a asigurat celor două partide liniştea necesară pentru a-şi derula nestingherite afacerile şi a se înfrupta din banul public, fără teama unei opoziţii reale.

Şi tocmai pentru că formula s-a dovedit un real succes pentru politicieni, există foarte mulţi oameni din actualul PNL care regretă dispariţia de jure a USL, aceştia gândindu-se cu nostalgie la perioada în care alături de PSD conduceau aproape toate structurile administraţiei locale", a declarat Clotilde Armand.

Potrivit reprezentantei USB, prin alegerea lui Tudor Ionescu, mai bine cunoscut drept Tudy Ionescu în presa de cancan din România, se reface legătura dintre actuala administraţie PSD a Gabrielei Firea şi PNL, atât aripa penală Chiliman-Tăriceanu, ALDE, cât şi PNL-ul aflat teoretic în opoziţie.

"Nu e lipsit de semnificaţie faptul că domnul Ionescu este chiar fost asistent în cadrul biroului de europarlamentar al lui Cristian Buşoi, nimeni altul decât preşedintele interimar al organizaţiei Bucureşti a PNL şi unul dintre cei care au contribuit din plin la victoria PSD în alegeri.

De altfel, observăm că există tatonări pentru o parafare a unei mari alianţe post-electorale după alegerile parlamentare, alianţă care să aducă la putere un eventual guvern PSD-PNL al "interesului naţional". În fapt, ar fi o reeditare a USL cu scopul clar de a bloca lupta anti-corupţie, a stopa orice proces de reformă şi a tranşa banul public după bunul plac al partidelor clientelare", a continuat consilierul.

Clotilde Armand susţine că a citit o relatare a consilierului local PNL Ciprian Ciucu referitoare la sferele de influenţă din noua administraţie PSD-ALDE de la Bucureşti, în care, la final, declara că PNL Bucureşti este deschis colaborării cu USB, dacă USB doreşte o astfel de colaborare.

"Dincolo de oportunismul politic al domnului Ciucu, care a abandonat candidatura din partea M10 pentru un loc călduţ între consilierii PNL, domnia sa crede că a rămas o persoană onorabilă, cu care USB va păstra legătura!

O spunem însă din capul locului, USB nu va colabora cu actuala conducere a PNL, câtă vreme acest partid mimează opoziţia şi reforma internă. În schimb, suntem dispuşi să colaborăm punctual pe proiecte benefice pentru bucureşteni, iar în perioada următoare consilierii USB vor anunţa proiectele pe care le vor promova în consiliile locale", a subliniat Clotilde Armand.