Codurile penale, modificate prin OUG. Dragnea: Aştept explicaţii de la Guvern

Guvernul Cioloş a greşit atunci când a decis să modifice, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, este de părere liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Decizia Guvernului de a modifica, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală l-a luat prin surprindere pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care cere explicaţii Executivului.

"Este o decizie proastă. S-a spus de-a lungul timpului, pe bună dreptate, că nu sunt benefice, corecte iniţiativele de a schimba Codurile Penale fără o dezbatere largă. Am fost foarte surprins de adoptarea acestei Ordonanţe de Urgenţă. Nu am înţeles nici urgenţa, nici cum şi-au permis ca legi de o asemenea importanţă să fie modificate fără niciun fel de dezbatere. Aştept şi eu nişte explicaţii", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liderul PSD a explicat că ordonanţa de urgenţă va ajunge în Parlament şi "sigur că acolo va fi dezbătută".

"De ce au adoptat metoda asta, de ce nu au introdus un proiect de lege dacă tot le dădea inima ghes să vină repede cu aceste modificări pentru că acolo se fac dezbaterile serioase, cu toată lumea implicată, cu societatea civilă, cu experţi naţionali, străini, în aşa fel încât toţi cetăţenii din România să înţeleagă care este motivul pentru schimbare, cum se schimbă viaţa în bine, de ce sunt mai bune. Este un lucru năstruşnic pe care l-a făcut Guvernul şi cred că a greşit", a adăugat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, şeful PSD nu împărtăşeşte poziţia lui liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care este de părere că ordonanţa trebuie respinsă fără dezbateri.

"Eu sunt de acord ca această Ordonanţă să fie dezbătută şi eventual să fie completată şi modificată. Deciziile Curţii Constituţionale trebuie puse în acord cu legislaţia. Hai să începem să o dezbatem şi hai să vedem, dacă tot s-a început demersul acesta, liber la dezbateri şi completări", a adăugat Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne