Conducerea fotbalului românesc sub spectrul politicii

Sigla Federaţiei Române de Fotbal.
Sigla Federaţiei Române de Fotbal. (www.frf.ro)
Epoch Times România
30.10.2013

Cu un an înainte de alegerile FRF, fotbalul românesc este în transformare, lupta pentru şefia federaţiilor fiind din ce mai aprigă, generaţia nouă încearcă înlocuirea celei vechi, totul conform direcţiilor date de politic.

Dumitru Dragomir a poposit 17 ani la conducerea ligii I timp de 17 ani, Iorgulescu a mai candidat în 2000 şi în 2003 atunci când rocada i-a fost întreruptă de intervenţia lui Adrian Năstase.

Clarvăzătorul din Carpaţi are în spatele lui nume grele dar şi 200 de milioane de euro obţinuţi din contractul pentru drepturile TV de la RCS RDS.

Există o prietenie rară între Sandu, Dragomir şi Iorgulescu, însă a treia roată de la bicicletă poate fi schimbată în orice moment.


”Este Mircea Sandu în spatele lui Iorgulescu?” întrebare pusă la TVH20, lui Dragomir care a răspuns:
„Mă abţin. Dar mai sunt şi alţii, vă rog, nu mă trageţi de limbă! Eu l-am susţinut mereu pe Mircea Sandu, el pe mine mai puţin”, cu precizarea că se va îngrijora „doar dacă intervine politicul”.

După ce zilele trecute un reporter Sport.ro îi surprindea pe Iorgulescu şi Sandu la Casa Fotbalului, primul a explicat puţin contradictoriu:

”Am fost la sediul FRF pentru a depune un dosar identic cu cel de la ligă, să am o dovadă dacă-mi resping candidatura”.

Fostul preşedintele a lui FC Naţional, explica mai apoi în ce condiţii se joacă meciul cu Dragomir.

„Pentru faptul că am jucat împreună, Mircea Sandu are, poate, o afinitate pentru mine. El nu se poate însă implica pentru mine, nu riscă el ca preşedinţii de club să-i divulge lui Dragomir că a intervenit“.

Popescu – Iorgulescu, poate fi noul cuplu din atac, idee la care fostul fundaş al naţionalei recunoaşte că s-a gândit.

”Este bine că are cineva curajul să candideze împotriva lui Dragomir. Îl apreciez pe Gino pentru că se bate cu omul care n-a avut până acum contracandidat“, spunea Gheorghe Popescu

Dar un cuplu de jucători nu se poate impune pe piaţa fotbalistică fără un impresar ”cu greutate”, iar dacă acesta nu e de ajuns, poate ”să vină” şi cu fratele lui.

„Gino sau Dragomir? Sunt mai prieten cu Gino decât cu Dragomir, dar nu votez eu”, declara Victor Becali.

Candidatura lui Iorgulescu, are şi votul lui ”Pinalti”, care susţine noul scaun al Federaţiilor.

„Îl susţin pe Gino la Ligă şi pe Gică Popescu la FRF“, a concis Gheorghe Ştefan.

Dar asta nu l-a îngrijorat pe Mitică... prea mult. „În afară de Ştefan, mai sunt doi-trei care-l susţin pe Gino până la capăt. Nu-i ştiu, dar îi bănuiesc“, a explicat Dragomir în timp ce îşi făcea bagajele pentru campania electorală din ţară, primul pas fiind la Năvodari.

La Săgeata şi numai, echipele de fotbal sunt susţinute financiar din bugetul local după placul consiliilor locale.

Acest lucru nu a fost precizat foarte clar de Iorgulescu, care ştie bine ce se întâmpla pe vremea lui Dragomir, adică acum.
„Nu se mai implică politicul acum. Poate pe vremea domnului Dragomir se implica, el ştie mai bine că a fost parlamentar“.

Şi aţi reinventat dumneavoastră jocul, întrebăm noi?

Cum s-a procedat în 2003 când Gino ”s-a dat” la Mitică, explică agentul FIFA, fratele lui Victor, George Becali.

”L-am luat pe Dragomir de mână şi l-am dus la Hrebenciuc chiar în noaptea aia. Am plecat apoi la Adrian Năstase, care era premier. Până dimineaţa, 5 dintre cluburi se răzgândiseră. Eu i-am salvat scaunul”.

O legătură mai veche, între Ponta, Năstase şi echipa FC Naţional, se prefaţa în 2004 atunci când actualul premier vizita tribunele stadionului din ”Aleea cu Platani”.

Atunci Ponta era doar şeful corpului de control a lui Adrian Năstase, acum e Prim-ministru, dacă atunci Gino era preşedinte la Naţional, ce se va întâmpla cu şefia LPF în 2014 ?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor