Conducerea PNL respinge propunerea de relaxare a criteriilor de integritate

Biroul Politic Naţional a respins propunerea de relaxare a criteriilor de integritate din Statutul partidului venită din partea unor membri ai partidului.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Propunerea de relaxare a criteriilor de integritate din Statutul PNL a fost respinsă în unanimitate în Comisia pentru statut şi, de asemenea, a fost respinsă în Biroul Permanent Naţional, ceea ce înseamnă că nu se va lua în discuţie în Consiliul Naţional de Coordonare, a anunţat sâmbătă, la Palatul Parlamentului, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

"PNL respectă cu fermitate şi cu consecvenţă un angajament luat în faţa celor care îşi doresc parteneriatul nostru de a pune mai presus de un interes politic personal integritatea în funcţia publică, implicarea şi dorinţa de a participa la decizii corecte în interesul cetăţeanului. S-a luat această decizie tocmai pentru că în mod unanim PNL şi-a asumat să respecte criteriile de integritate.

În ultima perioadă, am asistat la nişte mişcări de stradă de o amploare asemănătoare cu Revoluţia din 1989. Societatea a cerut integritate, decenţă şi egalitate în faţa legii. PNL trebuie să fie primul care ascultă mesajul străzii şi care ţine cont de solicitările oamenilor de a îmbunătăţi calitatea deciziei politice, iar integritatea este un pilon fundamental", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Şefa PNL a explicat că propunerea de relaxare a criteriilor de integritate respinsă astăzi a venit din partea unor membri ai partidului care nu fac parte din Biroul Permanent Naţional.

BPN al PNL a respins astfel propunerea de modificare a statutului în sensul că "în cazul membrilor care ocupă funcţii de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcţie se aplică de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum şi în cazul condamnării definitive".

De asemenea, a fost respinsă şi modificarea care viza retragerea sprijinului politic pentru reprezentanţii formaţiunii care deţin funcţii numite în administraţia publică locală şi centrală împotriva cărora s-a pronunţat o hotărâre definitivă de condamnare, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne