Consultările de la Cotroceni. Şefa PNL: Dacă ajungem în situaţia de a propune un premier, Cioloş va fi prima opţiune

Dacă vom ajunge în situaţia de a propune un premier, bineînţeles că Dacian Cioloş va fi prima opţiune, a subliniat, la finele consultărilor de la Cotroceni, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalii nu sunt în măsura de a face o propunere de premier dar, dacă s-ar ajunge într-o astfel de situaţie, prima opţiune ar fi Dacian Cioloş, a precizat miercuri, la finalul consultărilor organizate de preşedintele Klaus Iohannis în urma alegerilor parlamentare, noua şefă interimară a PNL, Raluca Turcan.

"Nouă ne pare rău că în perioada de campanie electorală nu am vorbit mai mult despre programul economic al PNL. Nu suntem, în momentul de faţă, în măsura de a face o propunere de premier. Aşteptăm rezultatul consultărilor. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă, dacă partidele îşi exprimă în mod public interesul de a servi cetăţeanul, şi deci, în momentul de faţă, nu avem o propunere de premier, dar dacă ar fi să ajungem în situaţia de a face propunerea de premier, cu siguranţă va fi un om integru, implicat, pentru care să vorbească faptele", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

În cazul în care PNL ar propune un premier, şefa liberalilor a ţinut să sublinieze că prima opţiune ar fi şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria, Dacian Cioloş.

"Vom urmări ce se întâmplă cu partidele de dreapta, care se clamează a fi de dreapta, vom discuta şi vom vedea dacă vom ajunge în acea poziţie. Dacă vom ajunge în situaţia de a propune un premier, bineînţeles că domnul Dacian Cioloş va fi prima opţiune, însă în acelaşi timp noi suntem oameni realişti şi este clar că am ajunge în situaţia de a propune premier dacă s-ar forma o coaliţie de dreapta. Deci, trebuie să fie o persoană care să poată strânge partidele de dreapta", a adăugat Raluca Turcan.

Pe de altă parte, şefa PNL a subliniat că liberalii "consideră că am anula toate eforturile instituţionale făcute până acum dacă în fruntea Guvernului României ar fi propusă o persoană condamnată penal".

"Ar fi un semnal extrem de negativ atât pentru cetăţenii acestei ţări, cât şi pentru partenerii noştri internaţionali. La masa negocierilor trebuie să stea persoane care nu sunt vulnerabile, care nu au slăbiciuni şi pot să decidă pentru interesul cetăţenilor acestei ţări", a adăugat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne