Copil de şase ani din Brăila muşcat de un câine maidanez recuperat de la hingheri de oameni miloşi

Câine fără stăpân.
Câine fără stăpân. (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)

Joi, 27 martie, un băieţel de 6 ani din Brăila a fost muşcat de faţă de un câine maidanez. Copilul se juca în faţa blocului când a fost atacat de câine. Norocul băieţelului a fost că doi vecini care se aflau prin zonă au intervenit la timp şi l-au salvat. Locatarii spun că maidanezul a fost luat de mai multe ori de hingheri, însă iubitorii de animale din zonă l-au adus înapoi.

Martorii au mai declarat că, dacă nimeni nu ar fi observat incidentul, copilul şi-ar fi putut pierde viaţa, informează infobraila.net

Băieţelul, aflat acum în afara oricărui pericol, a fost dus în stare de şoc la spital unde a primit îngrijiri medicale: "Copilul prezintă plagă încolţită arcada dreaptă, cunoştea câinele, era un câine comunitar care era în curtea blocului şi s-a iniţiat tratamentul corespunzător pentru această procedură. Muşcătura în sine ca localizare punea probleme, din această cauză am aplicat tratament complet, în schimb a necesitat toaletă locală şi profilaxie antirabică completă bineînţeles în paralel cu urmărirea animalului ", a precizat medicul Ileana Grecu, şeful secţiei de Boli Infecţioase

Tatăl copilului, Costel Bohoncanu, a relatat că nu este prima dată când copilul său este atacat de acelaşi câine. Data trecută, maidanezul nu l-a muşcat ci doar i-a provocat o sperietură, vrând să îl atace. La rândul lor, vecinii s-au declarat şi ei terorizaţi de câinii din zonă, povestind că seara, nu pot ieşi din casă de frica lor.

Vecinii copilului au mai declarat că au sesizat de multe ori problema la primărie şi maidanezii au fost ridicaţi din zonă, însă există "iubitori de animale" care i-au luat înapoi din adăposturi şi, în loc să îi ţină în casă şi să îşi asume responsabilitatea pentru pentru ei, îi lasă liberi printre blocuri şi-i hrănesc. Conform Realitatea.net, maidanezul care l-a muşcat pe băieţel este şi acum în zonă.

Reamintim că, în conformitate cu legea 258/2013 (legea Ionuţ, cum mai este cunoscută), adoptată în septembrie 2013, după incidentul cu Ionuţ Anghel, băieţelul de 4 ani ucis de câini în Bucureşti, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la cinci ani.

Cu toate acestea, ridicarea maidanezilor din adăposturi şi eliberarea lor printre blocuri sau în parc a devenit normă în multe localităţi. Reamintim că, în urmă cu nouă zile, într-un parc aflat la câţiva paşi de Primăria Sectorului 2, a fost descoperit cadavrul unei femei prezentând numeroase urme de muşcături. După ce hingherii a ridicat câinii din zonă, s-a constatat că trei dintre ei fuseseră adoptaţi de un ONG - Asociaţia Cuţu - Cuţu, şi unul de o persoană fizică ce mai adoptase peste 100 de câini în ultimii 3 ani. Deşi adoptaţi, câinii umblau liberi şi nesupravegheaţi prin parc.

Ca urmare a acestui "eveniment", Asociaţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a întocmit o "listă neagră" de ONG-uri şi persoane fizice cărora, datorită faptului că de-a lungul timpului au dat declaraţii false şi/sau au abandonat animalele preluate din adăposturi, li s-a interzis să mai adopte maidanezi.