Covid-19 în RM: 258 cazuri noi apropie bilanţul de 19 mii. Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită până la 31 iulie

Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus
Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus (Epoch Times România)

Numărul de cazuri pozitive cu Covid-19 în Republica Moldova oscilează în ultima perioadă, cu o zi în creştere şi alta în scădere. Astfel, pe parcursul zilei de vineri 10 iulie, oficial au fost înregistrate 258 cazuri noi de infectare cu virusul Wuhan ceea ce constituie 21 la sută din cele 1254 teste, după ce ieri au fost anunţate 195 cazuri, iar alaltăieri 330. Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns acum la 18.924 cazuri.

Toate cazurile confirmate astăzi oficial sunt cu transmitere locală din Chişinău 128, Comrat 12, Orhei şi Străşeni câte 11, Ialoveni 9, Drochia şi Făleşti câte 8, Cahul, Sângerei, Soroca şi Transnistria câte 6, Călăraşi, Glodeni, Taraclia şi Ungheni câte 5, Anenii Noi şi Bălţi câte 4, Ceadâr-Lunga 3, Criuleni, Edineţ, Floreşti, Hânceşti şi Ştefan Vodă câte 2, Cantemir, Căuşeni, Leova, Nisporeni, Rezina şi Teleneşti câte 1 caz.

Din numărul total al cazurilor din această zi, 13 sunt lucrători medicali, dintre care medici 4, asistenţi medicali 8, personal auxiliar 1, ceea ce ridică numărul total al personalului medical la 2600.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în ultimele 24 de ore au decedat alte 11 persoane: un bărbat de 80 ani din Chişinău, o femeie de 53 ani din Străşeni, o femeie de 68 ani din Chişinău, o femeie de 70 ani din Chişinău, o femeie de 61 ani din Călăraşi, un bărbat de 80 ani din Drochia, un bărbat de 80 ani din Comrat, un bărbat de 65 ani din Bălţi, o femeie de 66 ani din Orhei, o femeie de 53 ani din Transnistria, o femeie de 72 ani din Chişinău.

Până astăzi, autorităţile au declarat 12.188 persoane ca fiind tratate de COVID-19, iar 635 persoane au decedat din cauza infecţiei provocate de virusul chinezesc.

Totodată, precizăm că în urma şedinţei online a Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică, prezidată de premierul moldovean Ion Chicu, membrii comisiei au decis prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică până pe 31 iulie 2020.

„Reieşind din riscul iminent pentru sănătatea publică, se menţin, în aproape toate domeniile, prevederile şi restricţiile de până acum. Rămâne în vigoare respectarea strictă a măsurilor de control şi combatere a infecţiei COVID-19 pe întreg teritoriul ţării, în mod special în incinta instituţiilor medico-sanitare, în transport şi în unităţile comerciale”, se arată în comunicatul Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe