Crin Antonescu: USL va asigura cvorumul în Parlament la legile necesare MCV

Crin Antonescu.
Crin Antonescu. (www.crinantonescu.ro)
Epoch Times România
26.03.2012

USL va asigura cvorumul în Parlament la legile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), a anunţat luni preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Pentru MCV după ce demonstrăm din nou că ei nu au majoritate şi că nu sunt interesaţi şi că o fac de ruşine pe doamna Macovei în fiecare zi a vieţii lor, trimitem câte voturi trebuie ca să nu facem de ruşine toată ţara", a spus Antonescu, într-o conferinţă comună a liderilor USL.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a amintit că Opoziţia a făcut un gest politic şi cu ocazia votului privind ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea.

"Aşa cum am procedat şi în cazul Boldea, când am văzut că ei nu sunt în stare şi, de fapt, nu sunt majoritate şi era nevoie de un gest politic, aţi văzut că l-am făcut. Fără noi, nu erau în stare să dea avizul de arestare pentru Boldea, dar trebuie să se hotărască şi ei. Ori sunt majoritate, ori nu sunt majoritate", a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, duminică, o scrisoare preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, cerându-le să acorde o atenţie deosebită în adoptarea unor proiecte de lege de care depinde îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul raport de ţară privind progresele în domeniul Justiţiei şi combaterii corupţiei.

Proiectele de lege menţionate de şeful statului se referă la punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr.287/2009 privind Codul Civil, modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (confiscarea extinsă), punerea în aplicare a Codului penal şi modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale, modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor