Cristi Borcea rămâne definitiv în închisoare

(photos.com)

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia în anulare formulată de Cristian Borcea împotriva sentinţei de condamnare în dosarul transferurilor din fotbal. Decizia instanţei este definitivă.

Judecătorii nu numai că au respins ca inadmisibilă contestaţia în anulare a fostului acţionar al FC Dinamo, dar instanţa l-a obligat pe Borcea să plătească şi 400 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Decizia instanţei a fost luată în data de 25 aprilie iar acum este declarată definitivă, Borcea nemaiavând altă posibilitate de a schimba condamnarea de şase ani şi patru luni de închisoare, pe care a primit-o în Dosarul Transferurilor.

Contestaţiile fraţilor Ioan şi Victor Becali au fost respinse, de asemenea, de Curtea de Apel Bucureşti, în data de 11 aprilie.

În ce priveşte contestaţia lui Mihai Stoica, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au declarat că aceasta este admisibilă în principiu, însă au amânat judecarea pentru 23 mai.

În 4 martie, Instanţa Supremă i-a condamnat la închisoare cu executare pe toţi cei opt inculpaţi din Dosarul transferurilor.

Cristian Borcea, fost acţionar la FC Dinamo, a primit pedeapsa de 6 ani şi 4 luni de închisoare.

Ceilalţi "grei" ai fotbalului condamnaţi la închisoare cu executare sunt: managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica; fostul impresar Ioan Becali; impresarul Victor Becali; fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu; fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal; fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu şi fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos.