Cristian Buşoi, potenţial fost candidat al PNL pentru Primăria Capitalei: "Accept orice decizie a partidului"

Cristian Buşoi, care a fost pezentat până de curând drept candidatul liberalilor la Primăria Bucureşti, pentru ca apoi liderii PNL să dea semne că se mai gândesc, a declarat că va accepta orice decizie a partidului.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalul Cristian Buşoi a declarat vineri că titlurile din presă privitoare la declaraţiile liderului PNL Alina Gorghiu legate de (incerta) sa candidatură la Primăria Capitalei au fost scoase din context şi a precizat că va accepta orice decizie a conducerii partidului, relatează Hotnews.

"Am discutat cu doamna Gorghiu. Titlurile care s-au pus sunt puţin rupte din context. Dumneai a explicat o situaţie procedurală foarte corectă. În ceea ce priveşte ceilalţi colegi nu vreau să dialoghez prin intermediul presei. (...) A existat un vot unanim în 8 decembrie. Oganizaţia Bucureşti este aceea cu cea de astăzi. Preşedintele s-a schimbat, acum este Cătălin Predoiu, iar domnia sa a reafirmat că există o hotărâre care nu este pusă sub semnul întrebării. Eu sunt de 19 ani în PNL, de la vârstă de 18 ani, ţin foarte mult la PNL, accept orice decizie. Am în acest moment o poziţie de euroaparlamentar la Bruxelles, pot servi interesele României. Aştept terminarea procedurilor interne şi decizia colegilor mei" a declarat Buşoi, întrebat cum comentează declaraţiile Alinei Gorghiu şi ale secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, declaraţii din care reiese că desemnarea sa ca şi candidat al liberalilor la Primăria Capitalei a devenit incertă.

Amintim că Alina Gorghiu a declarat că Buşoi este la acest moment propunerea organizaţiei PNL Bucureşti pentru Primăria Capitalei, însă "rămâne de văzut" dacă acesta va rămâne candidatul oficial al partidului.

La rândul său, Ilie Bolojan a declarat, pentru digi24, că dacă vrea să intre în cursă pentru Primăria Generală, Cristian Buşoi trebuie să-şi creeze un profil de câştigător, altfel va fi înlocuit.

"Legat de domnul Buşoi, dânsul a fost desemnat de către organizaţia PNL Bucureşti, în urma unui vot, nu este un candidat definitiv şi în mod cât se poate de clar dacă nu-şi face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi susţinut de PNL.

Nu avem cum să mergem cu o variantă, nu numai în Bucureşti ci în nicio altă localitate, care să nu se încadreze în ceea ce vă spuneam, adică să fie un om care are, din start, o şansă reală de a câştiga", a declarat Ilie Bolojan.

Reamintim că Buşoi a fost, de la anunţarea desemnării sale ca reprezentant al liberalilor în cursa pentru Primăria Capitalei, ţintă anumitor critici. Pe lângă lipsa acelui "profil de câştigător" la care se referea Bolojan şi de realizări notabile în politică, lui Buşoi i s-a reproşat tăcerea obstinată în ceea ce priveşte modul în care a intrat în posesia a milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea, existând suspiciuni că acestea i-ar fi parvenit de la doi fini ai săi, intraţi în topul despăgubirilor acordate de ANRP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne