"Despre neputincioşi în politică" - Traian Băsescu, atac dur la liberali

Liberalii fac propagandă mincinoasă împotriva propriilor aranjamente cu PSD, îi acuză Traian Băsescu pe liberali.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

În contextul în care PNL i-a cerut premierului să dea o Ordonanţă de Urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, propunere declinată de Cioloş, Traian Băsescu îi "desfiinţează pe liberali", acuzându-i de neputinţă, propagandă mincinoasă şi disperare.

Băsescu ţine să precizeze, pe Facebook, că nu consideră corectă alegerea primarilor într-un singur tur, dimpotrivă, ceea nu schimbă cu nimic faptul că liberalii au votat, cu veselie alături de PSD, pentru alegerea primarilor dintr-un tur de scrutin.

Redăm postarea fostului preşedinte.

"Despre neputincioşi în politică

Atunci cînd liberalii, în comisia condusă de PNL-istul Mihai Voicu şi ulterior în plenul parlamentului, au votat alături de PSD alegerea primarilor dintr-un singur tur, le-a părut că s-au pricopsit politic.
Atunci cînd din programul Guvernului Cioloş au scos emiterea legii pentru alegerea primarilor în două tururi, de asemenea au votat programul cu multă veselie tot alături de PSD.
Acum, cînd au constatat că protejatul lor, al lui Iohannis şi al lui Hellvig nu are şanse să cîştige Primăria Capitalei, vor să se revină la două tururi pentru alegerea primarilor.
Eu nu spun că nu este corectă alegerea primarilor din două tururi. Dimpotrivă, susţin că alegerea primarilor dintr-un singur tur este un experiment greşit făcut în timpul mandatului meu şi care trebuia corectat.
Dar revenirea liberalilor asupra subiectului, după ce acum cîteva săptămîni au votat alături de PSD actuala lege electorală, dar şi programul Guvernului Cioloş, nu înseamnă nimic altceva decît neputinţă şi disperare pe care liderii PNL încearcă să le salveze prin propagandă mincinoasă făcută împotriva propriilor aranjamente cu PSD.
Oricum, Hellvig şi Iohannis nu-l pot face primar pe Buşoi nici în două tururi.
Poate se încearcă şi cu Predoiu pentru că el este tot timpul încălzit şi pregătit… să fie numit.", scrie Băsescu pe Facebook.

Reamintim că Biroul Politic Naţional al PNL a decis, luni, să-i ceară premierului Cioloş adoptarea unei OUG care să reglementeze alegerea primarilor în două tururi de scrutin, aşa cum a cerut "Strada", ale cărei interese Gorghiu pretinde că le apără. De partea sa, Cioloş a declinat propunerea, arătând că nu consideră democratic să modifice prin Ordonanţă de Urgenţă legea alegerilor electorale, aşa cum i-a cerut PNL.

"Guvernul pe care-l conduc e un guvern independent, care nu e implicat politic. Nu cred că e democratic să modifice un guvern prin ordonanţă de urgenţă o lege politică”, a declarat Dacian Cioloş.

Mai amintim că în programul de guvernare anunţat de Cioloş cu o zi înainte de validarea miniştrilor săi de către Parlament, era inclusă revenirea "urgentă" la alegerile locale în două tururi. O zi mai târziu, după discuţii cu partidele, premierul a trimis Parlamentului o variantă "îmbunătăţită" a programului de guvernare din care lipsea promisiunea modificării legii electorale, astfel încât alegerile pentru primari să se desfăşoare în două tururi. Varianta iniţială a fost respinsă atât de PSD, cât şi de PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne