Cristian Preda vrea să oprească fărâmiţarea centrului-dreapta. Cere un pact de neagresiune

Cristian Preda la Congresul PPE de la Bucureşti
Cristian Preda la Congresul PPE de la Bucureşti (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda a făcut apel joi, în contextul campaniei pentru alegerile europene, la încheierea unui pact de neagresiune între listele care se revendică de la PPE, mai precis PDL, PMP, PNŢCD şi Forţa Civică.

„Fărâmiţarea centrului-dreapta e o evidenţă. La BEC sunt 7 liste care se revendică de la populari, liberali şi conservatori şi una singură definită ca socialistă. Campania pentru europene este o confruntare care angajează forţele politice constituite la scara Uniunii, inclusiv într-o bătălie pentru şefia Comisiei Europene: aşa se face că partidele PPE vor apăra candidatura lui Juncker, PNL va face campanie pentru Verhofstadt, socialiştii pentru Schulz”, a precizat Cristian Preda.

În ceea ce priveşte conflictul dintre partidele româneşti asociate PPE, Preda este de părere că acesta a pornit de la solidarizarea lui Traian Băsescu cu PMP.

„Pe plan intern, Mişcarea Populară va continua să sprijine fără ezitare acţiunea Preşedintelui, factorul constituţional care a blocat acţiunile nesăbuite ale unei guvernări corupte şi incompetente”, a adăugat acesta.

Cât despre campania pentru europene, Cristian Preda propune în calitatea sa de lider al listei Mişcării Populare, încheierea unui pact de neagresiune între listele care se revendică de la PPE, mai precis PDL, PMP, PNŢCD şi Forţa Civică.

„M-aş bucura dacă domnii T. Stolojan, care conduce lista PDL, A. Pavelescu, cap de listă la PNŢCD, şi M.R. Ungureanu, aflat în fruntea listei FC, vor răspunde acestei solicitări în cursul zilelor următoare”, a declarat Preda.

„Reafirm aici ceea ce am spus la depunerea listei noastre: Mişcarea Populară se mobilizează pentru PPE, inclusiv pentru ca Jean-Claude Juncker să devină preşedintele Comisiei Europene. Adversarii noştri sunt Schulz şi Ponta. PPE îi poate înfrânge pe socialişti, inclusiv în România. Să facem un prim pas în direcţia bună”, a concluzionat Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne