Cum se simt Teodor Mărieş şi ceilalţi membri care îl susţin în greva foamei

Epoch Times România
06.03.2012

alte articole

Membrii Asociaţiei 21 Decembrie
Membrii Asociaţiei 21 Decembrie (Adrian Duţa / Epoch Times)
Epoch Times România
06.03.2012

Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, împreună cu sculptorul Vlad Ciobanu, vicepreşedintele Asociaţiei, Fărâmiţă Marian şi Savin Eugeniu, se află încă în greva foamei. Motivul continuării grevei este adoptarea de către Parlament a legii recunoştinţei pentru eroii martiri şi promulgarea de către Traian Băsescu a celor trei legi.

Pe 6 martie a.c.,membrii Asociaţiei 21 Decembrie vor fi prezenţi la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru a susţine Proiectul de lege pentru modificarea Legii 341. L-am rugat pe domnul Savin Eugeniu, membru al Asociaţiei 21 Decembrie 1989, să ne dea informaţii despre starea sănătăţii dlui preşedinte Teodor Mărieş, precum şi a celorlalţi membri care îl susţin în greva foamei, şi dacă vor putea merge în parlament.

Savin Eugeniu: În ce mă priveşte, mă aflu în greva foamei de 69 de zile şi am slăbit 27 de kg în această perioadă. Pot să spun că m-am simţit bine până acum, dar acest bine este de multe ori cu ameţeli şi greţuri. Deoarece organismul este supus la o extremă, se manifestă stări sub diferite forme. Ieri m-am întâlnit cu nepoţii în Balta Albă şi le-am oferit mâncare fiului, fiicei şi nepoţeiilor mei şi le-am spus că eu mi-am luat cota, adică ceaiurile de plante medicinale şi sucul de citrice. Au văzut cât de mult am slăbit şi s-au mirat cum de rezist atât fără să mănânc.

Cred că nu contează nimic mai mult decât voinţa.

Dl Mărieş este puţin mai bine, pentru că a acceptat a să i se facă perfuzie. Şi ceilalţi se simt aproximativ bine.

Reporterul: Când urmează să mergeţi la parlament pentru legea recunoştinţei?

Astăzi au venit mulţi revoluţionari de la Timişoara ca să ne susţină şi să stea cu noi la lucrări. Au bătut drumul până la Bucureşti şi au venit degeaba.

Savin Eugeniu: Astăzi au venit mulţi revoluţionari de la Timişoara ca să ne susţină şi să stea cu noi la lucrări. Au bătut drumul până la Bucureşti şi au venit degeaba. Nu ştiu dacă reuşesc să rămână în Bucureşti până mâine. Noi ştiam că astăzi trebuia să treacă legea recunoştinţei în Comisia juridică şi că mâine ar fi fost legea votată în plen. Dar nu ştiu unde s-au încurcat lucrurile. În orice caz, mâine la prânz vom fi la parlament.

Reporterul: Mulţumesc şi succes la lucrările de mâine.

Vă vom ţine la curent cu evoluţia stării de sănătate a celor 4 grevişti, având în vedere tăcerea pe care o manifestă o mare mare parte a mass mediei în această privinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor