Cutremur de 6,2 grade pe scara Richter în Creta

Cutremur în Creta, Grecia
Cutremur în Creta, Grecia (captură foto web)

În Grecia s-a înregistrat un cutremur violent, cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter, fiind resimţit de mii de persoane în zona Creta. Epicentrul exact al seismului s-ar fi situat la aproximativ 10 km sud-est de Ano Arhanes şi la 21 km sud-sud-est de Heraklion, în timp ce hipocentrul ar fi fost puţin adânc, la o adâncime de aproximativ 2 km. European Mediterranean Seismological Centre a confirmat, de asemenea, că au fost detectate două replici cu magnitudinea de 3,7 şi 4,8 grade, care probabil vor fi urmate de alte cutremure mai mici.

În zonele din apropierea epicentrului au fost deja raportate prăbuşiri şi pagube. Sute de oameni au ieşit în stradă, speriaţi şi îngrijoraţi de cele întâmplate. În urma cutremurului, o şcoală din Heraklion a fost evacuată, după cum a povestit un martor, în timp ce pe reţelele de socializare există mesaje de la cetăţeni care confirmă că au simţit clar cutremurul şi clădirile s-au zguduit puternic.

Postul de televiziune grec Ert informează despre moartea unei persoane. Este vorba despre un muncitor care efectua lucrări în interiorul unei biserici din Arkalochori, al cărei acoperiş s-a prăbuşit după cutremur. Evenimentul seismic a avut loc dimineaţa, la ora 9.17, ora României.

"Acesta nu este un eveniment care a avut loc fără avertisment. S-a observat de câteva luni activitate seismică în această regiune", a declarat seismologul Gerasimos Papadopoulos pentru postul public de televiziune grec Ert.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură