Dacian Cioloş: Nu. Am spus că nu o să candidez

Premierul Dacian Cioloş a reiterat faptul că nu are de gând să candideze la alegerile parlamentare din iarnă.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Din ceea ce a declarat cu o zi în urmă preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş nu a înţeles că şeful statului i-ar fi cerut să candideze la parlamentare. De altfel, nici nu o va face.

Întrebat de presă dacă va candida la alegeri sau va rămâne independent, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis i-a recomandat să îşi exprime preferinţa pentru un partid, premierul Dacian Cioloş a replicat:

"Nu. Am spus că nu o să candidez. Şi eu nu am înţeles din ceea ce a spus domnul preşedinte Iohannis că mi-a cerut să candidez".

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat, cu o zi în urmă, că şi-ar dori ca premierul Dacian Cioloş să îşi continue mandatul şi proiectele începute după alegerile parlamentare din iarnă, însă pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să se asocieze în mod obligatoriu cu un partid politic.

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, şeful statului a replicat că răspunsul la această întrebare trebuie să îl dea chiar premierul.

"Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare.

Dacian Cioloş ar putea să-şi continue foarte bine proiectele importante dacă, acum când ecuaţia este încă incertă, îşi declară intenţiile de viitor. Mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste proiecte", a afirmat Iohannis.

Preşedintele a explicat că, după alegerile parlamentare din iarnă, nu are de gând să nominalizeze persoane independente politic pentru funcţia de premier al ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne