Dragnea îl acuză pe Cioloş de "campanie electorală mascată"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţine că Cioloş se află în campanie electorală mascată şi cere ca, dacă acesta sau vreunul din miniştrii săi vor să se înscrie într-un partid, să îşi dea înainte demisia.
Loredana Diacu
29.09.2016

alte articole

Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)
Loredana Diacu
29.09.2016

În timp ce Dacian Cioloş refuză constant toate ofertele partidelor de a se înregimenta politic, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe premier că, de o anumită perioadă de timp, se află într-o campanie electorală "mascată" şi-l somează să-şi dea demisia, dacă vrea să se înscrie într-un partid politic. Desigur, Dragnea susţine că PSD-ul pe care îl conduce, nu poate fi încurcat politic de Cioloş.

"PSD-ul nu poate fi încurcat politic de către nimeni, poate alte instituţii pot încurca PSD-ul sau poate aşa cred. Dar nu ne poate încurca nici Cioloş. Dacă Cioloş, dacă domnul Cioloş vrea să se înscrie într-un partid politic trebuie să-şi dea demisia, pentru că ar însemna că, dacă face acest lucru, este un mincinos, pentru că a spus la învestitură şi înainte de învestitura din Parlament că nu se va înscrie în niciun partid politic şi nu va participa la alegeri. Se pare că de o perioadă de timp domnul Cioloş se află într-o campanie electorală mascată. S-ar putea ca în anumite situaţii să fie o campanie electorală făcută pe bani publici. S-ar putea. Dar este o campanie electorală făţişă. Dacă vrea să se înscrie el sau un membru al Guvernului într-un partid politic trebuie să-şi dea demisia din Guvern", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, la un eveniment cu pensionarii PSD.

Întrebat care sunt instituţiile la care se referă, Dragnea a evitat un răspuns direct, precizând că nu vorbea despre cele politice:

"Din punct de vedere politic, nu ne poate încurca nimeni, pentru că este o luptă politică pe care, probabil, avem toate şansele să o câştigăm. Alte instituţii, dacă se vor implica, ne-ar putea încurca. Sper să nu. (...) Alte instituţii în afara celor politice, sunt multe instituţii în România. Vreţi să vă traduc din română în română?", a adăugat liderul PSD, care, reamintim are două dosare penale pe rol - dosarul fraudării referendumului din 2012, în care a fost condamnat de instanţa de fond la un an de închisoare cu suspendare - şi dosarul fostei sale soţii, Bombonica Dragnea, în care este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi la fals intelectual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor