Daniel Barbu: Profesia de politician este una "mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan"

Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, spre care cetăţenii au aruncat cândva o pungă cu trei roşii şi bani falşi, acuzându-l că e mercenar în slujba RMGC, susţine că profesia unui politician e mai riscantă decât misiunea unui soldat.
Daniel Barbu
Daniel Barbu (Epoch Times România)

Profesia de politician este una "mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", a opinat senatorul ALDE, Daniel Barbu, relatează Agerpres.

"V-aţi ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (...) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Ştim bine că, din păcate, şi nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi", a declarat Barbu, vineri, în cadrul unei alocuţiuni susţinute la Liga Aleşilor Locali ALDE.

Reamintim că Barbu a trăit momente "grele" de-a lungul carierei sale de politician, fiind "atacat" cu roşii de cetăţeni în Cluj, pe motiv că, în calitate de ministru al Culturii, în loc să protejeze patrimoniul cultural de la Roşia Montană a susţinut exploatările cu cianuri, care ar fi dus la distrugerea zonei. De asemenea, Barbu s-a plâns că a fost atacat de "neolegionari" după ce o mână de activişti de mediu i-au cerut demisia, au aruncat peste el bani falşi reproşându-i că e vândut şi i-au lipit afişe pe parbrizul maşinii.