Tăriceanu se delimitează: Fenomenul PRU, o gogoaşă umflată cu ajutorul neprecupeţit al presei

ALDE respinge orice discurs naţionalist, xenofob, de genul celui care urmează să fie promovat de Partidul România Unită, a fost mesajul transmis de Călin Popescu Tăriceanu, care se delimitează astfel de planurile fostului premier Victor Ponta, unul dintre susţinătorii acestui partid.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fenomenul PRU - noul partid "aspirator de parlamentari" susţinut de fostul premier Victor Ponta şi de apropiaţii săi în frunte cu Sebastian Ghiţă - este "o gogoaşă" care s-a umflat şi cu ajutorul mass-media, a declarat sâmbătă, la un eveniment de partid, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Acest subiect de care m-aţi întrebat e din această categorie, o gogoaşă care s-a umflat şi cu ajutorul neprecupeţit al mass-mediei, fără îndoială, şi care nu are nimic de substanţă. Dacă e să discutăm în plan politic, subiectul a fost abordat pe larg de profesorul Daniel Barbu şi vreau să vă spun că noi ca partid de esenţă nu numai liberală, dar şi democrată, respingem orice discurs naţionalist, xenofob, de genul celui care urmează să fie promovat de acest partid.

Cred că România trebuie să rămână şi cetăţenii români, ancoraţi la valorile democrate şi nu trebuie să se lase cetăţenii seduşi de aceste formaţiuni şi de aceste discursuri care sunt extrem de periculoase", a declarat Tăriceanu, citat de stiripesurse.ro.

La rândul său, senatorul Daniel Barbu, unul dintre oamenii de bază ai lui Tăriceanu, a comentat pe marginea unei posibile competiţii electorale dintre ALDE şi PRU.

"Nu practicăm acelaşi sport, de aceea nu putem fi în competiţie cu ei. Noi suntem un partid democratic, ei sunt un partid neo-fascist, joacă în altă parte, nu ne întâlnim niciodată – nici pe acelaşi electorat, nici pe aceleaşi valori", a precizat Daniel Barbu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne