De la vândut transformatoare, la cumpărat magistraţi. Bulibaşa Ferdinant Stănescu merge la închisoare

Celebrul bulibaşă Stănescu, cel care i-a vândut cândva lui Relu Fenechiu transformatoare de la fier vechi, cumpărate apoi pe post de noi de Electrica, va merge la închisoare pentru trei ani, după ce a pretins că poate cumpăra judecători.
(Captură Foto)

Bulibaşa Ferdinant Stănescu a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea - Secţia penală la o pedeapsă de 3 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, relatează Agerpres. Sentinţa este definitivă.

Dosarul celebrului bulibaşă care îi vindea cândva lui Relu Fenechiu transformatoare vechi a fost deschis în baza denunţului unei persoane care acuză că Stănescu, pretinzând că are influenţă atât asupra procurorului de caz, cât şi asupra a doi magistraţi judecători, i-ar fi promis că, în schimbul sumei de 30.000 euro, îi va determina pe aceştia să dispună punerea în libertate a tatălui acesteia, arestat preventiv într-o cauză a Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Martora denunţătoare şi mama acesteia au avut, în ziua următoare discuţiei, 25.11.2015, o întâlnire cu bulibaşa, care a pretins suma de 30.000 euro, în două tranşe, fiecare a câte 15.000 euro, prima tranşă urmând să îi fie remisă până la sfârşitul lunii noiembrie, iar cea de-a doua după eliberarea tatălui denunţătoarei. Stănescu a precizat că suma de 30.000 euro îi este necesară pentru a fi predată celor trei magistraţi, astfel încât fiecăruia să-i revină câte 10.000 de euro.

Stănescu s-a mai întâlnit o dată cu martora denunţătoare şi mama acesteia, în seara zilei de 9 decembrie 2015, de la care a primit 12.000 euro, moment în care a fost prins în flagrant de echipa operativă formată din procuror şi lucrători de poliţie judiciară ai S.J.A. Bihor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne