Decizia finală a PSRM: Deputaţii socialişti nu vor vota Guvernul Gavriliţă

Liderii PSRM, Zinaida Greceanîi, Igor Dodon şi Ion Ceban
Liderii PSRM, Zinaida Greceanîi, Igor Dodon şi Ion Ceban (facebook.com/Igor Dodon)
Tatiana Chiriac
06.02.2021

PSRM a decis că nu va susţine Guvernul Gavriliţă. Decizia finală a fost anunţată de către liderul socialiştilor, Igor Dodon, în cadrul emisiunii live de vineri.

„Noi nu vom vota săptămâna viitoare Guvernul Gavriliţă. Decizia este definitivă. Am discutat-o cu colegii din fracţiunea PSRM, aşa că doamna Gavriliţă, fiţi sigură că săptămâna viitoare premier nu deveniţi”, a declarat fostul şef de stat, explicând în ce condiţii socialiştii ar putea vota un Guvern.

„Noi putem să votăm un Guvern doar dacă suntem reprezentaţi de acest Guvern. Dacă programul nostru parţial sau total se regăseşte în programul de guvernare, reprezentaţi ai PSRM sau profesioniştii pe care PSRM i-ar susţine, atunci am vota. Astfel, cel mai probabil, vor fi anticipate în iunie”, a mai adăugat Igor Dodon.

Natalia Gavriliţă, candidatul desemnat de preşedintele Maia Sandu la funcţia de prim-ministru, a pregătit şi publicat componenţa noului Guvern. Echipa guvernamentală şi programul de guvernare urmează să fie prezentate în plenul Parlamentului, cel mai probabil joi, întrucât atunci expiră termenul de 15 zile pe care îl avea la dispoziţie potrivit legii.

Platforma DA şi PAS, de asemenea au anunţat că nu vor vota Cabinetul Gavriliţă deoarece în opinia lor, reforme profunde şi curajoase pot fi realizate doar după alegerile anticipate şi cu un nou Parlament. Iar calea spre dizolvarea Legislativului şi alegerile anticipate este respingerea de două ori în Parlament a listei şi Programului de guvernare prezentate de candidatul la funcţia de Prim-ministru desemnat de preşedintele ţârii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor