DIICOT: Monica Macovei nu este cercetată. Prezidenţiabila desfiinţează "ventilatorul cu mizerii al Antenei 3"

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

DIICOT neagă informaţia prezentată de Antena 3, conform căreia instituţia ar fi demarat cercetări faţă de fostul ministru al Justiţie, Monicăi Macovei, candidat independent la preşedinţie.

După ce miercuri Antena 3 a susţinut că DIICOT o cercetează pe Macovei în urma unui denunţ depus de ONG-ul Facias în legătură cu o presupusa săvârşire a infracţiunilor de comunicare de informaţii false şi trădare prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului, hotnews a solicitat informaţii instituţiei, iar biroul de presă al DIICOT a precizat că denunţul depus de Facias nu este nici măcar în procedura prealabilă. Ca urmare, nu e începută nici urmărirea împotriva Monicăi Macovei, informează sursa citată.

Denunţul depus de Facias (ONG controlat de Dan Voiculescu, fondatorul Antenei 3 aflat în închisoare pentru fapte de corupţie) se referă la declaraţiile Monicăi Macovei din vara anului 2012, când europarlamentarul a denunţat fraudele masive de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Facias şi Grupul de Investigaţii Politice - controlat de Mugur Ciuvică) - au depus denunţul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit unui document prezentat de Ciuvică, Parchetul a declinat competenţa către DIICOT, mai precizează Hotnews.

La scurtă vreme după ştirea difuzată de Antena 3, Monica Macovei şi-a exprimat poziţia pe blogul personal:

"Ventilatorul cu mizerii Antena 3 al puşcăriaşului Voiculescu, condamnat pentru că a furat 60 de milioane de euro din banii românilor (prejudiciu în dosarul privatizării frauduloase ICA - n.r.), a dat în urmă cu câteva minute, sub regim de Breaking news, o ştire ticăloasă, intitulată "Monica Macovei este cercetată de DIICOT", scrie Monica Macovei, arătând că "ştirea" a fost preluată pe site-ul Grupului de Investigaţii Politice (GIP), "al lui Mugur Ciuvică, din familia slugilor plătite de infractorul Voiculescu pentru a târî în noroi bună-credinţă şi oamenii oneşti din România."
Clarificând acuzele pe care i le aduc GIP-Ciuvică şi fundaţia FACIAS, Monica Macovei explică faptul că în momentul în care se depune o plângere penală, indiferent dacă ceea ce conţine plângerea este corect sau nu, procurorii sunt obligaţi să o înregistreze şi să o verifice:

"Dacă, de exemplu, astăzi fac o plângere penală împotriva Antenei 3 şi a lui Ciuvică pe motiv că sunt ticăloşi, procurorii vor fi obligaţi să înregistreze cererea, să deschidă un dosar şi să verifice dacă e adevărat.

Asta nu înseamnă că slugile lui Voiculescu ar fi vinovate de o faptă penală şi nici că eu aş putea să dezinformez opinia publică sugerând că sunt tot nişte infractori ca şi stăpânul lor Voiculescu. Înseamnă doar că procurorii sunt obligaţi să respecte nişte proceduri, indiferent cât de aberantă ar fi plângerea penală", a precizat Macovei, arătând că este firesc ca sesizarea "slugilor" lui Voiculescu să fie înregistrată la DIICOT şi să i se dea curs.

"Pe de altă parte, chiar mă bucur că televiziunea de casă a lui Ponta îmi dă oportunitatea să vorbesc ţării despre obişnuinţa PSD de a frauda votul românilor. Sunt deja 5 dosare finalizate cu condamnări pentru fraudele de la referendum. Domnul Dragnea (vicepremierul Liviu Dragnea, acuzat de fraudarea referendumului din 2012 - n.r.) este trimis în judecată tot pentru fraude", concluzionează Macovei.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne