DNA controlează contractele Loteriei Române

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au demarat un control asupra contractelor de achiziţii publice încheiate de Loteria Română, existând suspiciunea că unele au fost încheiate în defavoarea statului, relatează Hotnews.

Printre contractele verificate de procurori se află mai multe acorduri încheiate între Loteria Română şi compania greacă Intralot, care ar fi favorizată de Ministerul Finanţelor Publice.

În baza unui raport de constatare tehnico-ştiinţifică pentru evaluarea prejudiciului, procurorii DNA au început controlul cu privire la procedurile de achiziţie publică, al căror beneficiar a fost Compania Loteria Română.

În luna iulie, printr-un ordin semnat de ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, reprezentanţii statului în AGA a Companiei Naţionale ”Loteria Română” au împuternicit Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă a companiei să demareze negocierile pentru semnarea unui contract de asociere prin care să colaboreze la operarea unui nou sistem de loterie, precum 6/49, 5/40 şi Joker, în următorii 10 ani.

Potrivit Hotnews, ministrul Finanţelor Publice insistă să continue colaborarea dintre Loteria România şi Intralot, în ciuda faptului că acordul din ultimii zece ani s-a dovedit păgubos pentru statul român. Având în vedere expirarea contractului cu Intralot în decembrie 2013, reprezentanţii Loteriei au trimis invitaţii direct către trei firme din domeniu, refuzând să facă publică procedura de selecţie a candidaţilor, în pofida solicitărilor din partea presei. Din cele trei firme invitate au mai rămas două: Intralot şi Gtech. De asemenea, companiilor invitate la negocieri le-au fost puse de Loteria Română o serie de condiţii elaborate să favorizeze Intralot, indică Hotnews. Cea mai reprezentativă condiţie a fost ca viitorul câştigător al procedurii să poată asigura continuarea serviciilor oferite de Intralot.

Mai mult, acesta este al doilea contract care va fi semnat în mod netransparent de Loteria Română, după cel cu grupul austriac Novomatic în domeniul videoloterie. Contractul cu grupul austriac Novomatic, care deţine şi 5,07% din acţiunile firmei greceşti Intralot, a fost semnat în toamna anului trecut, când ministru al Finanţelor era Daniel Chiţoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne