Andreea Paul îi cere demisia ministrului "Nu Ştiu" Ioana Petrescu

Andreea  Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul este profund nemulţumită de prestaţia ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, pe care o acuză că a depăşit orice "limită a ignoranţei" şi trebuie să-şi dea de urgenţă demisia pentru că este depăşită de situaţie.

"Ministrul 'NU ŞTIU' nu ratează nicio ocazie să ne lovească cu ignoranţa ei. Când eşti nepregătit şi viaţa-i grea. Ioana Petrescu s-a aruncat în apă fără să ştie să înoate. Prestaţia doamnei ministru este halucinantă. N-a reuşit să se califice la locul de muncă şi nici să convingă cu aşa-numitele ei 'viziuni'. Demisia ar fi primul pas spre decenţă", a precizat aceasta.

Pentru a-şi motiva poziţia, Andreea Paul a dat câteva exemple sugestive în opinia ei care demonstrează lipsa de profesionalism a ministrului de Finanţe.

"Ioana Petrescu declară ingenuă că noi 'stăm extrem de bine la venituri'. Ioana Petrescu nu ştie că 'stăm extrem de bine' la numărul de taxe şi la timpul pe care contribuabilul îl pierde pentru plata lor la stat, deşi ne-o spun toate rapoartele internaţionale. Ioana Petrescu nu ştie să ne spună când vom încasa cele 200 de milioane de dolari de la Kazmunaigaz, bani ce se cuvin statului român din răscumpărarea acţiunilor Rompetrol. Ce să mai vorbim de fondul de 1 miliard de dolari investiţi în proiecte energetice din care nu am văzut niciun leu până acum", a evidenţiat prim-vicepreşedintele PDL.

Mai mult decât atât, Andreea Paul susţine că Ioana Petrescu nu ştie nici că are loc un dezastru în domeniul absorbţiei banilor europeni şi că România nu a utilizat două treimi din banii alocaţi de UE pentru perioada 2007-2013 sau că bugetul României nu încasează la buget peste 20 de miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale.

"Ioana Petrescu nu ştie că se pierd zeci de mii de locuri de muncă din cauza politicii PSD prin care se taie banii pentru investiţii şi pentru cofinanţarea proiectelor europene ca să fie susţinută campania electorală a PSD cu bani publici. Nu ştie nici că infrastructura e la pământ, educaţia la fel, dar ambele sunt sacrificate la rectificarea bugetară", a mai adăugat liderul democrat-liberal.

De asemenea, Andreea Paul afirmă că Ioana Petrescu nu ştie că trebuie să asigure condiţii fiscale egale între investitorii români şi străini, sau că neutralitatea şi certitudinea impunerii fiscale sunt primele două principii ale fiscalităţii.

"Ingenuă, greşeşte la fiecare pas, şi ne anunţă că ar vrea ca platformele petroliere aflate în Marea Neagră să nu plătească impozitul pentru construcţii speciale. Excepţiile şi discriminările fiscale adâncesc greşeala introducerii 'taxei pe stâlp' de către Guvernul Ponta şi nu o corectează. O spun răspicat: trebuie eliminat impozitul aplicat construcţiilor speciale. Nicio ţară europeană nu şi-a nenorocit echipamentele şi capacitatea de producţie cu un astfel de impozit halucinant aplicat", este de părere aceasta.