Doctoriţa care a înfruntat sistemul: "Simt că se trezesc nişte conştiinţe. Lumea are nevoie de modele"

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Peste 24.000 de semnături a strâns petiţia prin care se solicită autorităţilor să o protejeze pe Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arşi care a acuzat presiuni din partea conducerii instituţiei după ce a avut curajul să filmeze şi să prezinte presei înregistrările cu viermi pe capul unui pacient. Jurnaliştii de la România Curată au încercat să afle care sunt motivaţiile care fac o persoană să treacă peste condiţionările sociale, să-şi înfrângă temerile şi să-şi asume o poziţie care, nu de puţine ori, îi poate crea numeroase probleme personale şi profesionale.

Camelia Roiu are 47 de ani şi este medic anestezist de 16 ani la Spitalul de Arşi din Capitală, o prezenţă luminoasă, care are puterea să râdă adeseori, în ciuda presiunilor şi tensiunii la care a fost supusă în ultima perioadă.

Cu zâmbetul pe buze, Camelia Roiu povesteşte despre cum a moştenit curajul de la bunica şi unchiul ei, pilot pe supersonice, despre libertatea de a alege, despre faptul că nu e singura care are curajul să înfrunte sistemul şi despre puterea care izvorăşte din faptul că încerci să-ţi faci profesia pe care ţi-ai ales-o în mod onest şi să-ţi ajuţi semenii.

E un interviu reconfortant, pentru ca, la final, înţelegi că mai există speranţă de schimbare în ţara asta atâta timp cât mai există oameni precum Camelia Roiu ori Marian Godină şi atâta timp cât ceilalţi membri ai comunităţii şi ai societăţii îi susţin şi fac front comun în jurul lor, atunci când au nevoie, la rândul lor, de sprijin.

Pentru a citi interviul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne