Dolj: Poliţista care şi-a înjunghiat şeful, cercetată pentru tentativă de omor

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

Poliţista Melania Renghea, care a declanşat scandalul din Poliţia Română, după ce şi-ar fi înjunghiat fostul şef pe care l-a acuzat că a violat-o, va fi cercetată pentru tentativă de omor calificat. Iniţial, poliţista a fost acuzată de tentativă de omor, dar i s-a schimbat apoi încadrarea juridică având în vedere că fapta a fost săvârşită într-un loc public.

"Se impune schimbarea încadrării juridice deoarece infracţiunea de care Melania Renghea este acuzată a avut loc într-un loc public. Acest fapt este de natură să agraveze situaţia. Vechea încadrare era de tentativă de omor, iar acum persoana în cauză este acuzată de tentativă de omor calificat. Ancheta este însă în derulare, rămâne de văzut dacă se va face sau nu vinovată de această acuzaţie", a declarat Tena Tulitu, purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Craiova.

Tentativa de omor se pedepseşte cu închisoare între zece şi 20 de ani, iar pentru tentativă de omor calificat se acordă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Pe 26 decembrie 2012, Melania Renghea l-a înjunghiat pe Gheorghe Barbu, fostul ei şef, invocând faptul că ar fi încercat să o violeze. Poliţista a depus o plângere la Parchet prin care îl acuza pe Barbu de viol şi şantaj şi pe alte nouă persoane de abuz sexual. Printre acestea se numără şeful IPJ Olt, Ion Voicu, şeful Poliţiei Balş, Ion Sotea, şi procurorul Laurenţiu Turcin.