Donald Trump critică democraţii şi mass media, pentru că îl descriu pe Soleimani drept "o persoană minunată"

Donald Trump
Donald Trump (Spencer Platt/Getty Images)

În timpul emisiunii moderatorului conservator Rush Limbaugh, luni, Donald Trump a criticat încercările democraţilor şi ale establishment-ului politic american de a încerca să-l înfăţişeze publicului pe generalul iranian Qassem Soleimani drept orice altceva dar nu un terorist ucigaş.

„A fost un terorist, ştiţi, dar nu vor să spună asta. Acum democraţii încearcă să-l facă să pară o fiinţă umană minunată", a declarat Trump, fiind de acord cu Limbaugh că mass-media l-a înfăţişat pe Soleimani ca fiind un „poet".

Preşedintele a criticat din nou "publicaţiile absolut manipulatoare" care au înfăţişat personalitatea lui Soleimani într-o lumină blândă, aşa cum au făcut-o atunci când l-au descris pe liderul terorist ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ca un „teolog auster”.

"Au încercat să-l transforme într-un tip relativ minunat", a remarcat Trump.

Preşedintele american a mai criticat şi administraţia Obama, spunând că „au permis [Iranului] să scape cu crime, în adevăratul sens - crime”. "Acest lucru ar fi trebuit să se petreacă în ultimii 15-20 de ani", a spus Trump.

„El, în special. El era adevăratul lor lider militar. Este terorist. A fost desemnat terorist de Obama, dar Obama n-a făcut nimic în acest sens".

„Ar fi trebuit să fie eliminat cu mult timp în urmă”, a adăugat Trump, afirmând că „am ordonat un atac împotriva lui şi l-am eliminat, iar acum suntem mult mai în siguranţă din cauza asta”.

Democraţii l-au criticat in corpore pe Trump pentru atacul asupra lui Soleimani, unii dintre ei spunând că a fost încălcată legislaţia, alţii afirmând că măsura va arunca în aer situaţia din Orientul Mijlociu şi va genera atacuri din partea Iranului, care vor face mai multe victime în rândul americanilor.