Două tinere hărţuite sexual şi jefuite la un festival stradal din Berlin

Poliţia a arestat trei suspecţi după ce două tinere au fost pipăite şi jefuite de un grup de bărbaţi tineri în timpul festivalului “Karneval der Kulturen” din Berlin. Incidentul a amintit de atacurile sexuale ce au avut loc în oraşul Koln în decembrie 2015, în Ajunul Anului Nou.
Festivalul stradal Karneval der Kulturen din Berlin.
Festivalul stradal Karneval der Kulturen din Berlin. (Captură Foto)

Două tinere, în vârstă de 17 şi 18 ani, au fost hăţuite sexual şi una dintre ele a fost jefuită în timpul festivalului stradal “Karneval der Kulturen” (sic!) din Berlin, a raportat poliţia duminică.

Atacul a avut loc sâmbătă noaptea în faţa unei scene din Kreuzberg, unde tinerele dansau.

Conform poliţiei din Berlin, un grup de aproximativ 10 bărbaţi tineri, non-germani, au înconjurat cele două tinere, le-au îngrămădit şi le-au pipăit. Când fetele încercau să scape, tinerii bărbaţi le împingeau înapoi. Unul dintre bărbaţi i-a furat telefonul mobil fetei de 17 ani din buzunarul hainei.

Mai rău, un trecător în vârstă de 27 de ani a început să filmeze grupul după ce una dintre cele două tinere speriate s-a aşezat pe jos. Unul dintre bărbaţii din grup i-a cerut în mod agresiv trecătorului să îşi vadă de drum.

La scurt timp a sosit poliţia şi a arestat trei tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Telefonul furat a fost ulterior recuperat şi returnat victimei.

Poliţia din Berlin a scris pe Twitter că autorităţile îi cunosc pe cei trei suspecţi din incidente precedente, adăugând că “doi dintre ei sunt de origine turcă”. Originea celui de-al treilea suspect este necunoscută.

Poliţia a încurajat populaţia ca în cazul în care mai există alte victime să se prezinte şi să declare ce s-a întâmplat.

Atacurile din Ajunul Anului Nou

O tactică similară de hărţuire sexuală şi jefuire a fost folosită în atacurile din Ajunul Anului Nou ce au avut loc la principala gară din oraşul german Koln, când sute de femei au fost atacate sexual, hărţuite şi jefuite după ce fuseseră înconjurate de grupuri de bărbaţi refugiaţi.

Cazul a provocat un val internaţional de critici şi a dus la lansarea unei dezbateri aprinse în Germania despre politica naţională privind refugiaţii şi despre eşecul autorităţilor locale de a gestiona bine situaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe